ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:52
 

Προδρόμου: Οι αναφορές Ακιντζί παραπέμπουν σε κάτι άλλο

Το πλαίσιο Γκουτέρες είχε εμφανιστεί στις 4 Ιουλίου τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Newsroom K

Το πλαίσιο Γκουτέρες είναι ένα και πολύ καλά γνωστό σε όλους μας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά το τέλος συνάντησης στη Λάρνακα με αρμόδιους φορείς.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως εάν η τουρκική πλευρά πράγματι εννοεί ότι αποδέχεται το πλαίσιο Γκουτέρες, δηλαδή ότι έχει αλλάξει η άρνηση που έδειξε στο Κρανς Μοντάνα και που οδήγησε σε αδιέξοδο, τότε πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη.

«Λέμε εάν», δήλωσε, προσθέτοντας πως οι αναφορές που έκανε ο Ακιντζί φαίνεται να παραπέμπουν σε κάτι άλλο και όχι στο πλαίσιο Γκουτέρες.

«Αυτά μπορεί να διευκρινιστούν μόνο μέσα σε διάλογο. Ελπίζουμε ότι εφόσον επιβεβαιωθεί ο διορισμός Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, θα βοηθήσει για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για το τι διαφορά υπάρχει από το «non-paper» της 30ης Ιουνίου στο οποίο αναφέρθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί, ο κ. Προδρόμου δήλωσε χαρακτηριστικά πως «το πλαίσιο Γκουτέρες είναι ένα και πολύ καλά γνωστό σε όλους».

«Το πλαίσιο Γκουτέρες είχε εμφανιστεί και συγκεκριμενοποιηθεί όταν ο ΓΓ του ΟΗΕ στις 4 Ιουλίου είχε υπαγορεύσει τις παραμέτρους τις οποίες κατέγραψε ο κ. Έιντε. Αυτό είναι το πλαίσιο Γκουτέρες, και έχει δημοσιοποιηθεί από τότε. Η αναφορά που γίνεται στην 30η Ιουνίου είναι αναφορά στην εμπλοκή των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε.

Απευθύνοντας έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου κ. Προδρόμου ανέφερε πως «όλες οι πολιτικές δυνάμεις νομίζω πως συμφωνούμε στο ότι θα πρέπει να υπάρξει μια λύση χωρίς εγγυητές, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, άρα θα πρέπει να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο Γκουτέρες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τελικά, ήταν τόσο απλό

«Γεννημένοι και εκπαιδευμένοι (από κοινωνία, σχολείο και εκκλησία) πικροφέροντες (πίκριες) »
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  19:05

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X