ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:05
 

Προδρόμου: Οι αναφορές Ακιντζί παραπέμπουν σε κάτι άλλο

Το πλαίσιο Γκουτέρες είχε εμφανιστεί στις 4 Ιουλίου τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Newsroom K

Το πλαίσιο Γκουτέρες είναι ένα και πολύ καλά γνωστό σε όλους μας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά το τέλος συνάντησης στη Λάρνακα με αρμόδιους φορείς.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως εάν η τουρκική πλευρά πράγματι εννοεί ότι αποδέχεται το πλαίσιο Γκουτέρες, δηλαδή ότι έχει αλλάξει η άρνηση που έδειξε στο Κρανς Μοντάνα και που οδήγησε σε αδιέξοδο, τότε πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη.

«Λέμε εάν», δήλωσε, προσθέτοντας πως οι αναφορές που έκανε ο Ακιντζί φαίνεται να παραπέμπουν σε κάτι άλλο και όχι στο πλαίσιο Γκουτέρες.

«Αυτά μπορεί να διευκρινιστούν μόνο μέσα σε διάλογο. Ελπίζουμε ότι εφόσον επιβεβαιωθεί ο διορισμός Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, θα βοηθήσει για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για το τι διαφορά υπάρχει από το «non-paper» της 30ης Ιουνίου στο οποίο αναφέρθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί, ο κ. Προδρόμου δήλωσε χαρακτηριστικά πως «το πλαίσιο Γκουτέρες είναι ένα και πολύ καλά γνωστό σε όλους».

«Το πλαίσιο Γκουτέρες είχε εμφανιστεί και συγκεκριμενοποιηθεί όταν ο ΓΓ του ΟΗΕ στις 4 Ιουλίου είχε υπαγορεύσει τις παραμέτρους τις οποίες κατέγραψε ο κ. Έιντε. Αυτό είναι το πλαίσιο Γκουτέρες, και έχει δημοσιοποιηθεί από τότε. Η αναφορά που γίνεται στην 30η Ιουνίου είναι αναφορά στην εμπλοκή των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε.

Απευθύνοντας έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου κ. Προδρόμου ανέφερε πως «όλες οι πολιτικές δυνάμεις νομίζω πως συμφωνούμε στο ότι θα πρέπει να υπάρξει μια λύση χωρίς εγγυητές, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, άρα θα πρέπει να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο Γκουτέρες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ολοταχώς σε ύφεση οδεύει η Τουρκία

«Κάποιος κάποτε είπε στον σουλτάνο της Τουρκίας, `έσσεται ήμαρ`! Θα πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ...»
ΑΚΑ  |  20:40

Παιδίατροι σέρνουν στα Δικαστήρια τον ΟΚΥπΥ

«1η Ιουνίου 2019 ξεκινάει το ΓεΣΥ»
george  |  09:39

Η Wikipedia προσέφυγε στο ΕΔΑΔ κατά της Τουρκίας

«H Wikipedia ξέρει και τιμωρεί!»
ΑΚΑ  |  08:20

Άρση απομόνωσης της τ/κ πλευράς ζητά από τις ΗΠΑ ο Όζερσαϊ

«Kαι μετά ξύπνησες ο Οζερσάϊ! »
ΑΚΑ  |  08:17

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X