ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:46
 

Προδρόμου: Περιμένουμε να δούμε πως θα συνεχιστεί η πρωτοβουλία της Λουτ

«Αναμένεται όπως έχει ανακοινωθεί και στα ΗΕ, ότι η έκθεση θα συζητηθεί σε αυτό το διάστημα»

Newsroom K

Περιμένουμε να δούμε με ποιο τρόπο θα συνεχιστεί η πρωτοβουλία της κας Λουτ, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Προδρόμου ερωτηθείς αν υπήρξε κάποια εξέλιξη είτε με την έκθεση του ΓΓ των ΗΕ είτε με την πρωτοβουλία της Ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ κας Τζέιν Χολ Λουτ, είπε ότι «αναμένεται όπως έχει ανακοινωθεί και στα ΗΕ, ότι η έκθεση θα συζητηθεί σε αυτό το διάστημα.

Ταυτόχρονα, η δική μας πλευρά, φαντάζομαι και οι υπόλοιπες ενδιαφερόμενες πλευρές, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την κα Λουτ και περιμένουμε να δούμε ποιο τρόπο θα επιλέξει για να συνεχιστεί η πρωτοβουλία αυτή για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Θέλω να υπενθυμίσω ότι εκτός του γεγονότος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν όλο αυτό το διάστημα ανά πάσα στιγμή έτοιμος για την άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση των έξι παραμέτρων που έχει προτείνει ο ΓΓ των ΗΕ, ταυτόχρονα έχει ανταποκριθεί και σε ιδέες που έχει καταθέσει η κα Λουτ.

Περιμένουμε, επομένως, να δούμε ποια θα είναι η επιλογή, με ποιο τρόπο θα συνεχιστεί η πρωτοβουλία, διότι, φυσικά, η δική μας πλευρά εννοεί ότι οπωσδήποτε θα πρέπει να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η ιδέα της κας Λουτ είναι να μεταβούμε στο εξωτερικό για να μελετηθούν οι όροι αναφοράς με τη σύνθεση που υπήρχε στο Κραν Μοντανά και ερωτηθείς αν η τουρκική πλευρά έχει απαντήσει επ΄αυτού, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο προηγούμενο διάστημα και έχει καταθέσει σκέψεις και ιδέες για να υποβοηθήσει το έργο της κας Λουτ, αλλά και έχει ανταποκριθεί θετικά σε ιδέες τις οποίες έχει αναπτύξει η κα Λουτ. Περιμένουμε τώρα από την κα Λουτ να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ο χαμένος Οδυσσέας

«Το όνομά του, Ανδρέας, ο πολυμήχανος βασιλιάς της δημοσιογραφίας σε εφημερίδα της Κύπρου που μαζί με ...»
Yiannos  |  07:58

Ο χαμένος Οδυσσέας

«Μα εμείς ξυπνήσαμε! Σταματήστε επιτέλους! Δεν δεχόμαστε να μας περιπαίζετε με τις δήθεν ατοπίες του ...»
Yiannos  |  07:58

Η «καταιγίδα» στο κυπριακό ποδόσφαιρο

«Pios paei stixima oti tipote to spoudeo den tha gini me aftin tin ipothesi? Oloi kouppa apanni tha tin ...»
tiktok  |  06:37

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X