ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προδρόμου: Προβληματικές πολιτογραφήσεις έγιναν και επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ

Σε ανακολουθία ο ΓΓ του ΑΚΕΛ για πολιτογραφήσεις, δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Newsroom K

O ΓΓ του ΑΚΕΛ, με τις δηλώσεις του, «μας υποχρεώνει να επισημάνουμε ότι ηθελημένα αγνοεί πως η Κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις για αποστέρηση υπηκοότητας για περιπτώσεις που παρουσίασαν προβλήματα πιθανώς και μετά την απόφαση για πολιτογράφηση, αποφάσεις για τις οποίες σήμερα χρησιμοποιούνται μέσα και εργαλεία που δεν ήταν διαθέσιμα στο παρελθόν», δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Εκπρόσωπος αναφέρει ότι το σοβαρότερο όμως είναι «ότι ο ίδιος (ο ΓΓ του ΑΚΕΛ) βρίσκεται σε πλήρη ανακολουθία, όταν, επικρίνοντας την Κυβέρνηση διότι παίρνει αποφάσεις σήμερα και όχι νωρίτερα, αγνοεί ότι ορισμένες από αυτές τις αποφάσεις αφορούν πολιτογραφήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ».

Γιατί δεν σχολιάζει το ότι η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ δεν επιλήφθηκε ούτε νωρίτερα ούτε αργότερα ποτέ των προβληματικών πολιτογραφήσεων που η ίδια έκανε, διερωτάται ο Εκπρόσωπος.

Επιπλέον, συνεχίζει, «η έκφρασή του ότι η Κυβέρνηση “οπτασιάζεται εχθρούς και συνωμοσίες» ίσως ταιριάζει όταν το ΑΚΕΛ ολημερίς “οπτασιάζεται σκάνδαλα” και αναζητεί εκ του μη όντος αφορμές για να διαβάλει και προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Είναι κατανοητό, συμπληρώνει, "ότι ο κ. Άντρος Κυπριανού προσπαθεί να προβάλει ένα προσωπικό προφίλ “του κατ’εξοχήν αντιπάλου του Προέδρου”, αλλά θα ήταν χρησιμότερο αν μπορούσε να το κάνει με πολιτικές θέσεις και προτάσεις και όχι με απόπειρες προσωπικής διαβολής".

Τέλος, επισημαίνει ο κ. Προδρόμου ότι "αφού δεν λαμβάνει υπόψη τις πληροφορίες που δόθηκαν με τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, θα πρέπει να του επισημάνουμε ότι δεν μπορεί να διερωτάται αν το “θέμα κλείνει” με τις σημερινές αποφάσεις, εφόσον αυτού του είδους ο έλεγχος, ο οποίος αξιοποιεί εργαλεία και μέσα που αποκτήθηκαν πρόσφατα και δεν υπήρχαν στο παρελθόν, θα είναι διαρκής. Τόσο για παλαιότερες όσο και για σημερινές ή μελλοντικές αποφάσεις για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις".

Νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού σε δικές του δηλώσεις σημείωσε πως «μας ενοχλεί το γεγονός ότι χρειάστηκε να βγουν αδιάσειστα στοιχεία για να μετατρέψει η κυβέρνηση τη θέση της από κάποιοι συνωμοτούν εναντίον μας, το ΑΚΕΛ θέλει να μας ασκεί εξουθενωτική αντιπολίτευση σε μια προσπάθεια να μας προκαλέσει προβλήματα, ως το σημείο του ναι έγιναν λάθη, πρέπει να δούμε και να αντιμετωπίσουμε», είπε.

«Δεν έγιναν απλά λάθη σε αυτή την ιστορία, θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Αυτά τα οποία έγιναν είναι απαράδεκτα, έχουν δυσφημίσει τη χώρα μας διεθνώς, υποχρέωσαν διεθνείς οργανισμούς, την Παγκόσμια Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον ΟΟΣΑ, διεθνή πρακτορεία, να ασχοληθούν μαζί μας με τρόπο απαξιωτικό και προσβλητικό για τη χώρα μας. Για να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να πάρει αυτά τα μέτρα, τα οποία είναι προφανές ότι σύρεται για να τα πάρει», πρόσθεσε.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν και τα στοιχεία τα οποία λένε ότι η Τράπεζα Κύπρου είχε ενημερώσει από το 2015 για το Jho Low, όπως επίσης, να διερευνηθεί και ποια είναι η έκθεση η οποία έγινε από την ΜΟΚΑΣ όταν υποβλήθηκε η καταγγελία από την Τράπεζα Κύπρου στην ΜΟΚΑΣ, πού την απέστειλε η ΜΟΚΑΣ και γιατί δεν αντιμετωπίστηκε το συγκεκριμένο ζήτημα από τότε, από το Γενάρη του 2016 και αντιμετωπίζεται σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X