ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:02
 

Προδρόμου: Σε κρίσιμη περίοδο η επίσκεψη Μητσοτάκη

Προχωράμε μαζί με την Ελλάδα για να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου την επίσκεψη στην Κύπρο του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη και γεμάτη προκλήσεις περίοδο.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Κύπρο 29 και 30 Ιουλίου.

"Είναι μια πολύ σημαντική επίσκεψη και με την έννοια ότι είναι η πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού και διότι γίνεται σε αυτή την κρίσιμη, γεμάτη προκλήσεις, περίοδο. Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, όπως συνηθίζεται πάντα προκειμένου να καταδεικνύεται η άρρηκτη ενότητα που υπάρχει" είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Προδρόμου.

Στη διήμερη αυτή επίσκεψη τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Ενέργειας και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ελλάδος.

Πρόσθεσε ότι ειδικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, με την προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων να είναι ενεργή και να διαφαίνεται προοπτική για κάποια προκαταρκτική άτυπη σύσκεψη των ενδιαφερόμενων μερών (με το σχήμα της Διάσκεψης των ΗΕ για την Κύπρο), έχει μεγάλη σημασία να γίνουν όλες οι συνεννοήσεις και να τεθούν οι συγκεκριμένες βάσεις για το διαρκή συντονισμό που έχουμε πάντα με την ελληνική κυβέρνηση.

"Με την Ελλάδα προχωράμε μαζί γιατί τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζουμε. Είναι μια νέα κυβέρνηση, αλλά δεν είναι μια άγνωστη κυβέρνηση με δεδομένο ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός και γνωρίζονται μεταξύ τους και έχουν συνεννοηθεί και συνεργαστεί σε διεθνή φόρα" επισήμανε.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι στη συνάντηση που θα έχουν θα ανασκοπηθούν οι εξελίξεις σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις και την από κοινού διπλωματική δραστηριότητα τόσο μέσα στην Ε.Ε. όσο και γενικότερα διεθνώς.
Παράλληλα με τα εθνικά θέματα θα συζητηθούν και διμερή θέματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο τέλος της πρώτης μέρας της επίσκεψης θα παραθέσει και επίσημο δείπνο προς τιμή του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, στο οποίο θα παραστούν εκτός από τα μέλη της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και όλες οι αρχές της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η τραγωδία στην Τουρκία, η αλληλεγγύη της Ελλάδας και ίσως μια ευκαιρία

«Ούτε πρόκειται να εκτίμησει ο τάγιπ .... Πάντως και δεν ξέρετε πως μιλά για τον δυτικό πολιτισμό ... ...»
Ούτε ένα στο εκατομμυρίο  |  17:41

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X