ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα «χαρακώματα» Ελεγκτική – Προεδρικό για τα επιδόματα του Πρόεδρου

Η προεδρία θα απαντήσει θεσμικά όπως πρέπει ανέφερε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η προεδρία θα απαντήσει θεσμικά όπως πρέπει ανέφερε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου στον ALPHA όταν ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ που θέλουν την ελεγκτική υπηρεσία να ζητά από τον Πρόεδρο να επιστρέψει τα ωφελήματα που λάμβανε την περίοδο 2014-2018. Ο ίδιος δεν έκρυψε την ενόχλησή του σημειώνοντας πως δεν είθισται η Προεδρία να ενημερώνεται από διαρροές στον Τύπο αναφορικά με έτσι ζητήματα χαρακτηρίζοντας το όλο συμβάν άκομψο.

Υπενθυμίζεται ότι προσχέδιο ανακοίνωσης για τα ωφελήματα που λάμβανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τα έτη 2014-2018 έστειλε χθες στην Προεδρία η Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία ανέφερε σήμερα πως δεν σχολιάζει δημοσιεύματα επί του θέματος και πως θα εκδώσει ανακοίνωση στις 7 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα η Υπηρεσία ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα "Χ" (πρώην Twitter) ότι "αναφορικά με δημοσίευμα της Αλήθειας: Χθες στάλθηκε στην Προεδρία προσχέδιο ανακοίνωσης για τα ωφελήματα που λάμβανε ο ΠτΔ τα έτη 2014-18. Ζητήθηκαν σχόλια μέχρι 4/12 όπως προβλέπει η ελεγκτική διαδικασία. Η ανακοίνωση θα εκδοθεί 7/12. Μέχρι τότε δεν θα σχολιάζουμε δημοσιεύματα".

Κοιτάξτε τα του οίκου σας πριν μοιράζετε ευθύνες σε άλλους

«Αγαπητέ Γιάννη Αντωνίου, μπορείτε να ρωτήσετε τη δημοσιογράφο της Αλήθειας από που είχε μάθει ότι πήρατε το προσχέδιο της Ανακοίνωσης μας, πριν ρωτήσει χθες η ώρα 19.20 τον Μάριο Πετρίδη ο οποίος ούτε καν επιβεβαίωσε οτιδήποτε» αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, με αφορμή τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Αντωνίου για το ζήτημα των επιδομάτων του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Γενικός Ελεγκτής στην ανάρτησή του προσθέτει: «Εισήγησή μου, κοιτάξτε τα του οίκου σας πριν μοιράζετε ευθύνες σε άλλους».

 

Ο Πρόεδρος να επιστρέψει υπερωρίες και επιδόματα 

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας Αλήθεια αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να επιστρέψει τις αμοιβές που έλαβε ως υπερωρίες και επιδόματα κατά την πενταετία 2013-2018 που υπηρετούσε στο Προεδρικό με απόσπαση. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, από τα συμπεράσματα ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ακόμη, η Αλήθεια αναφέρει στο δημοσίευμα της ότι η προεδρία καθυστέρησε να αποστείλει στην Ελεγκτική Υπηρεσία τα στοιχεία που είχε ζητήσει για έλεγχο επί του θέματος, ενώ τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν εντός των επόμενων ωρών, σημειώνει.

Παράλληλα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η προεδρία είναι ήδη ενήμερη για τα συμπεράσματα ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ενώ ο εν λόγω έλεγχος ξεκίνησε μετά και το θέμα με τις υπερωριακές αμοιβές της τέως Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Δόξας Κωμοδρόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση