ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α. Μαυρογιάννης: «Απαραίτητη η παροχή κοινωνικής στέγης στον τόπο μας»

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος ανέφερε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των οικιστικών μονάδων

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Την ανάγκη ενός ενιαίου φορέα στεγαστικής πολιτικής τόνισε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης κατά τη συνάντηση του με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τη Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ).

Η ανακοίνωση

Συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τη Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ), πραγματοποίησε το πρωί ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη συνάντηση που διεξήχθη στα Γραφεία του ΚΟΑΓ, αναπτύχθηκε διάλογος γύρω από την υπάρχουσα στεγαστική πολιτική, αλλά και τις προοπτικές που μπορεί να έχει για να καταστεί ακόμη πιο αποτελεσματική.

Τονίστηκε επίσης, το έργο που επιτηρεί ο ΚΟΑΓ, αλλά και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει όπως η αδυναμία που παρατηρείται από την πλευρά των δικαιούχων να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό, αλλά και στην ικανότητα τους για πληρωμή της προκαταβολής που απαιτείται.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, τόνισε πως χρειάζεται ένας ενιαίος φορέας στεγαστικής πολιτικής, ο οποίος θα έχει την ευθύνη παρακολούθησης και εφαρμογής όλων των στεγαστικών σχεδίων.

Υπογράμμισε πως, η στεγαστική πολιτική που οραματίζεται έχει ως στόχο, όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγη. Η στήριξη των ευάλωτων ομάδων και νεαρών ζευγαριών, αλλά και η αναζωογόνηση της υπαίθρου, γεγονός που θα οδηγήσει και στην αποσυμφόρηση των αστικών περιοχών.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των οικιστικών μονάδων, για την κάλυψη της ζήτησης που παρατηρείται από όλο το κοινωνικό και οικονομικό φάσμα.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε, ο Α. Μαυρογιάννης, χαρακτήρισε ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τη συνάντηση με το Δ.Σ. και τη Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑΓ.

Επισήμανε πως, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κοινωνική στέγαση και τη στεγαστική πολιτική γενικά, αλλά και τον ρόλο που διαδραματίζει ο ΚΟΑΓ και οι προοπτικές βελτίωσης του.

«Εμείς έχουμε συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις, τις οποίες έχουμε εμπλουτίσει με αυτά που έχουμε ακούσει σήμερα», ανέφερε.

Τόνισε πως, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να γίνουν σημαντικά βήματα για την παροχή κοινωνικής στέγης στον τόπο μας για όσους έχουν ανάγκη.

«Τόσο μέσα από ένα σύστημα πρόσβασης σε προσιτή κατοικία μέσα από αγορά όσο και μέσω των προσιτών ενοικίων εκεί και όπου δεν είναι δυνατή η ιδιόκτητη κατοικία», εξήγησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023