ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α. Μαυρογιάννης: Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην οικονομία της αγοράς

Ζητήματα που απασχολούν τους τραπεζικούς υπαλλήλους συζήτησε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας

ΚΥΠΕ

Ζητήματα που απασχολούν τους τραπεζικούς υπαλλήλους συζήτησε το απόγευμα της Πέμπτης, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης με μέλη της ΕΤΥΚ. 

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Μαυρογιάννης και ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΤΥΚ, Λοΐζος Χατζηκωστής, προέβησαν σε δηλώσεις.

Ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι στόχος της συνάντησης είναι να «εξηγήσουμε που στεκόμαστε εμείς και ποια είναι η προσέγγιση και η αντίληψη που έχουμε για τα πράγματα, αλλά πάνω από όλα μας ενδιαφέρει να ακούσουμε, να συζητήσουμε, να κατανοήσουμε για να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις».

Εμείς, συνέχισε, δεν πιστεύουμε ότι είμαστε παντογνώστες, πιστεύουμε πάρα πολύ στη γνώση που έχουν οι άνθρωποι κάποιου συγκεκριμένου χώρου, τα προβλήματά τους, τα ζητήματά τους και με πολύ καλή βούληση, με κατανόηση θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε μέσα στη δική μας διακυβέρνηση να βρούμε λύσεις. Θέλουμε, είπε ο κ. Μαυρογιάννης, να ξέρουν οι πολίτες και τα οργανωμένα σύνολα ποια είναι η πολιτική μας, ποια είναι η φιλοσοφία μας και ποια είναι η προσέγγισή μας.  

Ο κ. Χατζηκωστής από πλευράς του δήλωσε ότι η σημερινή συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο Ανδρέα Μαυρογιάννη είναι μια συνέχεια των άλλων προηγούμενων συναντήσεων που έγιναν και με τους υπόλοιπους υποψηφίους και θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στα μέλη μας και γενικά στον κόσμο να έρθει σε επικοινωνία, να ακούσει και να ακουστεί και να υπάρχει ένας εποικοδομητικός διάλογος. Αυτό, συνέχισε, βοηθά στη διαφάνεια και στην ευχέρεια του κάθε πολίτη να κάνει τις σωστές επιλογές.

Στην τοποθέτησή του προς τους υπαλλήλους της ΕΤΥΚ ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει μια διαρκής ώσμωση για να μπορέσουμε στο τέλος να κάνουμε το καλύτερο. Εμείς, πρόσθεσε, επίτηδες δεν δημοσιεύσαμε το πλήρες πρόγραμμά μας, παρά το ότι το έχουμε διαμορφώσει. Δημοσιεύσαμε, είπε, μόνο μια μικρή περίληψη και ο λόγος είναι ακριβώς γιατί δεν πιστεύουμε ότι έχουμε έτοιμο ένα ευαγγέλιο.

«Θέλουμε συνέχεια, να ακούμε, να σκεφτόμαστε, εκεί και όπου χρειάζεται επικαιροποίηση ή αναθεώρηση να γίνεται επί συνεχούς βάσεως», ανέφερε.

Η δική μας υποψηφιότητα, ανέφερε, αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια που αποσκοπεί να αλλάξει τα πράγματα στον τόπο καθώς έχουν συσσωρευτεί προβλήματα και δυσκολίες που δημιουργούν συνθήκες που δεν είναι οι καλύτερες για την μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων μας.

Αποδίδουμε, πρόσθεσε ο κ. Μαυρογιάννης, μεγάλη σημασία στην οικονομία της αγοράς, στην δημοσιονομική πειθαρχία, στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα και πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη να συμφιλιωθούν με ένα κοινωνικότερο πρόσημο, γιατί χρειάζεται συμφιλίωση ανάμεσα στο υγιές επιχειρείν και στην ευημερία της κοινωνίας γενικότερα.

Ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι σε αυτή την προεκλογική έχουμε εμπλακεί σε μια απίστευτη παροχολογία και έχουμε φτάσει στο «Τσοβόλα δώσ' τα όλα» χωρίς να μιλούμε καθόλου για τον τρόπο με τον οποίο θα κρατήσουμε μια πειθαρχία και θα προσέξουμε και τα έσοδα του κράτους.

Πρόσθεσε ότι εκείνο που βγαίνει είναι ότι «δεν μπορείς να λες αυτά τα πράγματα και ταυτόχρονα να λες ότι ο τόπος είναι παράδεισος. Αν είναι παράδεισος, τι τα θέλεις αυτά;», διερωτήθηκε.

Επιπλέον, ο κ. Μαυρογιάννης απευθύνθηκε στους υπαλλήλους και είπε ότι «είμαστε ενήμεροι για τα θέματα που σας απασχολούν» κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για το κούρεμα των ταμείων προνοίας, στην απόδοση του ανεργειακού σε όσους λαμβάνουν τα σχέδια εθελούσιας αποχώρησης, στην αποκατάσταση των μισθών τραπεζικών υπαλλήλων και στα ζητήματα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023