ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Α. Μαυρογιάννης: Παιδεία, εκπαίδευση, μόρφωση οι πυλώνες κάθε προοδευτικής κοινωνίας

Οι προτάσεις του υποψήφιου Προέδρου για την Παιδεία

ΚΥΠΕ

Παιδεία, εκπαίδευση και μόρφωση είναι τα βασικά αγαθά που αποτελούν τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης κάθε προοδευτικής κοινωνίας, κάθε σύγχρονου κράτους, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο υποψήφιος για την προεδρία, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σημειώνοντας την έλλειψη οράματος, στρατηγικού σχεδίου, ευδιάκριτων στόχων και την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου την τελευταία δεκαετία, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι είναι με ευθύνη της κυβέρνησης που καλλιεργήθηκε "ένα κλίμα τοξικό, με έντονες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, με απουσία διαλόγου, με πρόχειρους σχεδιασμούς και μονομερείς αποφάσεις, με αμφιλεγόμενες και αποσπασματικές πολιτικές, με απαξίωση των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών".

Οι προτάσεις για την παιδεία, ανέφερε, περιλαμβάνουν τη μελετημένη εφαρμογή του ολοήμερου σχολείου σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, την άμεση κατάργηση του "αποτυχημένου", όπως τον χαρακτήρισε, θεσμού των εξετάσεων τετραμήνων και εισαγωγή νέου συστήματος αξιολόγησης μετά από διαβούλευση. Επιπλέον, ο κ. Μαυρογιάννης μίλησε για άμεση κατάργηση "της παράνομης εργοδότησης στην εκπαίδευση με τη μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών", τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για την ειδική εκπαίδευση, την παροχή συνοδού σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Έκανε λόγο για ψηφιοποίηση της εκπαιδευτικής ύλης και εφαρμογή της ελαφριάς τσάντας και αύξηση στις μόνιμες οργανικές θέσεις στην Προδημοτική, Δημοτική, Ειδική και Μέση Εκπαίδευση για την αντιμετώπιση προβλημάτων και στρεβλώσεων του νέου συστήματος διορισμού.

"Ο επανασχεδιασμός της δημόσιας Παιδείας για εμάς δεν είναι απλώς προτεραιότητα. Είναι κοινωνική ανάγκη. Είναι η καλύτερη επένδυση για τα παιδιά μας. Για το μέλλον του τόπου μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα προχωρήσουμε από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης μας σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις. Η πολιτεία θα αναλάβει την ευθύνη της για παροχή ενιαίας καθολικής δημόσιας παιδείας", ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι η διακυβέρνηση Αναστασιάδη "και οι επίδοξοι συνεχιστές της κ.κ. Νεοφύτου και Χριστοδουλίδης, έβαλαν τη δημόσια Παιδεία στο περιθώριο. Η κυπριακή κοινωνία θα έχει στις 5 του Φλεβάρη δύο επιλογές. Είτε να δώσει στην παρούσα κυβέρνηση το εισιτήριο για να συνεχίσει στην ίδια τροχιά με τους συνεχιστές της, είτε να επιλέξει την αλλαγή με μια νέα διακυβέρνηση που έχει όραμα για την Παιδεία και την Εκπαίδευση, για τους πολίτες του αύριο, για το μέλλον που τους αξίζει", ανέφερε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023