ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α.Μαυρογιάννης στην «Κ»: Ο Πρόεδρος μου μίλησε για δύο κράτη

Θα διεκδικήσουμε απόδοση ευθυνών και για πολιτικά πρόσωπα, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο ένας μιλούσε για μπλόφα και ο άλλος για πυροτέχνημα την ώρα που εγώ προειδοποιούσα για την Αμμόχωστο λέει για τους ανθυποψηφίους του σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και εξηγεί πως ο ίδιος δεν σιώπησε, αλλά ενάντια στην άποψη του τότε υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη προσέφυγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας το 2019.

Επιβεβαιώνει πως ο Πρόεδρος του μίλησε για τα δύο κράτη όπως και σε πολλούς άλλους εμπιστευτικά, με τον ίδιο να του ανταπαντά πως τα περί δύο κρατών είναι γελοιότητες. Ξεκαθαρίζει ωστόσο πως ουδέποτε του είπε να συζητήσει για δύο κράτη ενόσω ήταν διαπραγματευτής. Κληθείς να σχολιάσει για ποιόν λόγο δυσκολευόταν να επικρίνει τον Νίκο Αναστασιάδη μέχρι σήμερα, σημειώνει πως τον κρίνει εκεί και όπου χρειάζεται. «Ο Αναστασιάδης ήταν ο Πρόεδρος όταν ξεκινούσε η διαδικασία με τον κ. Ακιντζί που μας οδήγησε στο Κραν Μοντανά, μία ανάσα από τη λύση. Από την άλλη ήταν και ο Πρόεδρος που ερωτοτροπούσε με τη λύση δύο κρατών» λέει χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει πως θα χειριστεί το μεγάλο κεφάλαιο της διαφθοράς εξηγεί πως θα διεκδικήσει απόδοση ευθυνών και σε σχέση με το παρελθόν αγγίζοντας πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και τον Πρόεδρο αν χρειαστεί.

 

Διαβάστε τη συνέντευξη στην Μαρίνα Οικονομίδου και την Οριάνα Παπαντωνίου στην έντυπη έκδοση της «Κ»

Γίνεται συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Ο Αναστασιάδης, πολέμιος του Ελληνισμού με τα τουρκοφιλικά της δήθεν Κληριδικής Σχολής Σκέψης, μίλησε στον Μαυρογιάννη για δύο Κράτη και αυτός ως άλλος καιροσκόπος και δήθεν συνομιλητής ανέμενε φθοράν του Ελληνισμού. Επί πενταετίαν πληρωνόταν, αέρα ππαρά, χωρίς να πράττει το παραμικρό μέχρι που μετοίκισε, όψιμον ΕΔΟΝόπουλο, καταστροφικότερα προς το ΑΚΕΛ ως δήθεν ανεξάρτητος, με άκρατη κομματική οικονομική ενίσχυση, για να σώσει το κόμμα από την καταβαράθρωση εις την αχαπαροσύνη του.
Εσχάτως ξύπνησε και επιβεβαιώνει πως ο Πρόεδρος του μίλησε για δύο κράτη όπως και σε πολλούς άλλους και στον κάθε ένα έκρως εμπιστευτικά με τον ίδιο να του ανταπαντά πως τα περί δύο κρατών είναι γελοιότητες.
Για την Αμμόχωστο ο Μαυρογιάννης δεν αντελήφθη τι είπε ο Γλαύκος, με την συμπαράσταση του Εζεκία, περί Διζωνικής όταν οι δύο των ήταν κυρίαρχοι της πολιτικής σκηνής επί πραξικοπήματος.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023