ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α. Μαυρογιάννης: Στόχος η έμπρακτη και αποτελεσματική στήριξη των ΑμεΑ

«Στόχος μας είναι η έμπρακτη και αποτελεσματική στήριξη των ΑμεΑ»

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Τις προτάσεις του για τα άτομα με αναπηρίες ανακοίνωσε ο Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση: 

Για άλλη μία χρονιά, η Διεθνής Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, βρίσκει το κράτος μας να παίρνει βαθμό απροβίβαστο, σε ότι αφορά τη διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες.

Με βάση διεθνή στατιστικά στοιχεία, τα άτομα με αναπηρία αποτελούν το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού. Το κράτος έχει υποχρέωση να σταθεί αρωγός στα άτομα με αναπηρία και να απαλλάξει την κοινωνία μας από ανισότητες και κοινωνικο-οικονομικούς αποκλεισμούς.

Στόχος μας είναι η έμπρακτη και αποτελεσματική στήριξη των ΑμεΑ, μέσω της αξιοπρεπούς διαβίωσης, της διασφάλισης πλήρους προσβασιμότητας σε αγαθά και υπηρεσίες, για μία κοινωνία δίκαιη και συμπεριληπτική με ίσες ευκαιρίες.

Ως εκ τούτου, στο πρόγραμμα διακυβέρνησής μας περιλαμβάνονται τα εξής μέτρα:

Αναθεώρηση του σχετικού νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου και εναρμόνισή του με τις πρόνοιες της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα άτομα με αναπηρίες.

Δημιουργία ξεχωριστής νομοθεσίας για τις οικονομικές παροχές στα άτομα με αναπηρίες (εκτός του πλαισίου του Ε.Ε.Ε.), η οποία να βασίζεται στη στήριξη που χρειάζονται ανάλογα με την αναπηρία τους.

Εισαγωγή της ποσόστωσης για πρόσληψη ατόμων με αναπηρίες και στον ιδιωτικό τομέα.

Παροχή κινήτρων για ένταξη στην εργασία τόσο στα άτομα με αναπηρία όσο και στους εργοδότες.

Λήψη αποτελεσματικών μέτρων, έτσι ώστε διασφαλίζεται στην πράξη η προσβασιμότητα των αναπήρων σε αγαθά και υπηρεσίες.

Δημιουργία από το κεντρικό κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση Κέντρων Φροντίδας και Στήριξης ενήλικων ατόμων με αναπηρία, των οποίων οι γονείς έχουν αποβιώσει.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση