ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α. Νεοφύτου - Κάθε αγρόκτημα να γίνει ένας χώρος επισκέψιμος

Την ίδια στιγμή πρόσθεσε ο υποψήφιος Πρόεδρος θα εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν

ΚΥΠΕ

Την πρόταση νόμου που έχει ως στόχο το κάθε αγρόκτημα να γίνει ένας χώρος επισκέψιμος παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου στην παρουσία του Βουλευτή και Προέδρου της Επιτροπής Εμπορίου Κυριάκου Χατζηγιάννη και συνεργατών.

Η πρόταση, την οποία παρουσίασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο κ. Νεοφύτου στο εκλογικό του επιτελείο αφορά τη ρύθμιση ίδρυσης και λειτουργίας επισκέψιμων αγροκτημάτων σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσουμε την ύπαιθρο και να δώσουμε προοπτικές ανάπτυξης στις κοινότητες μας.

«Μια ουσιαστικά δυνατή οικονομία οφείλει να δίνει ευκαιρίες σε όλους και στους εργαζόμενους και στους αυτοαπασχολούμενους και στους επιχειρηματίες αλλά και στους αγρότες μας», είπε ο κ. Νεοφύτου προσθέτοντας πως η δουλειά μας είναι να βρίσκουμε τρόπους ώστε καθεμία από αυτές τις κοινωνικές ομάδες να ενισχύει το εισόδημα της.

Η ιδέα για το επισκέψιμο αγρόκτημα ανταποκρίνεται σε αυτήν ακριβώς τη λογική, όπως είπε, εξηγώντας πως με το νομοσχέδιο που καταθέτει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμπορίου τον κ. Χατζηγιάννη, ο αγρότης έχει την ευκαιρία να ενισχύσει το εισόδημα του και παράλληλα να γίνει ένας μικρός επιχειρηματίας προς όφελος του ιδίου και της οικογένειας του.

«Ένα επισκέψιμο αγρόκτημα θα μπορεί να περιλαμβάνει υποδομές διαμονής και διανυκτέρευσης, εκθετήρια πώλησης προϊόντων και μικρούς χώρους εστίασης και εκπαίδευσης. Στόχος είναι το κάθε αγρόκτημα να γίνει ένας χώρος επισκέψιμος όπου ο κάθε επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις μεθόδους παραγωγής, να μπορεί να απολαύσει τη φύση και παράλληλα να δοθούν προοπτικές ανάπτυξης στις κοινότητες της υπαίθρου και να δημιουργήσουν σημαντικό πρόσθετο εισόδημα στους αγρότες και τους παραγωγούς μας», ανέφερε.

Την ίδια στιγμή πρόσθεσε ο υποψήφιος Πρόεδρος θα εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν παρέχοντας τη δυνατότητα σε επισκέπτες που το επιθυμούν, να επισκέπτονται τα αγροκτήματα και να βιώνουν κάτι το πολύ διαφορετικό.

Νωρίτερα, ο κ. Νεοφύτου συναντήθηκε με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής εκπαίδευσης. Η θεσμοθέτηση του ολοήμερου σχολείου βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης ενώ σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, Εκπρόσωπος Τύπου του Κεντρικού Εκλογικού Επιτελείου, είπε πως Αβέρωφ Νεοφύτου και Συνομοσπονδία συζήτησαν σήμερα τις κοινές ανησυχίες τους για τη δημόσια εκπαίδευση.

«Με τους γονείς μοιραζόμαστε την ανάγκη θεσμοθέτησης του ολοήμερου σχολείου που είναι ένας από τους εμβληματικούς άξονες του προγράμματος του Αβέρωφ Νεοφύτου», είπε και πρόσθεσε πως συζήτησαν επίσης τη διοικητική και λειτουργική αυτονόμηση των σχολείων με τρόπο που να διασφαλίζει την ποιότητα της εκπαίδευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023