ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α. Νεοφύτου: Συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μοιράστηκε το όραμά του με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

ΚΥΠΕ

Με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία, Αβέρωφ Νεοφύτου, στην Αθήνα, στο περιθώριο της ανώτατης σύσκεψης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σε ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού, αναφέρεται ότι ο κ. Νεοφύτου συζήτησε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την Ευρώπη και την Κύπρο, με την κ. Φον ντερ Λάιεν, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση, το κυπριακό, η υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και το όραμα του κ. Νεοφύτου για την επόμενη πενταετία.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε ότι "είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί της και για το Κυπριακό αλλά και την υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης που χθες η Κύπρος πήρε την 1η δόση. Έθεσα ενώπιον της Προέδρου της Επιτροπής τη θέση μου για αίτηση της Κύπρου για ένταξη στο ΝΑΤΟ και τη χρησιμοποίηση του φυσικού αερίου ως καταλύτη για να ανοίξει ο δρόμος για επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό".

Επιπλέον, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ενημέρωσε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του προγράμματος για την πράσινη ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

"Μοιράστηκα μαζί της και το δικό μου προσωπικό στοίχημα. Στην επόμενη πενταετία η Κύπρος να φιγουράρει μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην αξιολόγηση του ΑΑΑ, με τη μείωση του δημόσιου χρέους στο 30% και εξοικονόμηση κάθε χρόνο μέχρι και μισού δισεκατομμυρίου ευρώ που θα πηγαίνουν για την κοινωνική πρόνοια και την αναπτυξιακή πολιτική", είπε.

Εκτός από την κ. Φον ντερ Λάιεν, ο κ. Νεοφύτου συνάντησε επίσης την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό της Κροατίας, Andrej Plenković, τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας, Friedrich Merz και τον Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, Alberto Núñez Feijóο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση