ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Α. Νεοφύτου: Το οικογενειακό εισόδημα η πιο σημαντική στήριξη

«Θα επωφεληθούν 126.000 νοικοκυριά» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κατά τη συνάντηση του με την ΣΕΚ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Με την ηγεσία της ΣΕΚ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:

«Χαίρομαι που ξαναβρίσκομαι με τη ΣΕΚ, μια συνδικαλιστική οργάνωση η οποία δίνει αγώνες για καλύτερη ποιότητα ζωής και καλύτερες απολαβές στους εργαζόμενους. Έχουμε κοινή στόχευση, μπορεί σε κάποια θέματα διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά θέλουμε δυνατή οικονομία για να υπάρχουν θέσεις εργασίας και να αμείβονται με αξιοπρέπεια οι εργαζόμενοι. Είναι γι’ αυτό που σήμερα βρίσκομαι εδώ στη ΣΕΚ και τους ευχαριστώ. Ξέρετε μιλούμε για την επιτυχία μας να ξανακτίσουμε την οικονομία με τα μέτρα τα σκληρά που πήραμε το 2013 για να ξανακτίσουμε την οικονομία. Χωρίς την υπευθυνότητα του συνδικαλιστικού κινήματος δεν θα είχαμε τα αποτελέσματα. Δεν έσπασε μύτη, δεν είχαμε καμιά κοινωνική αναταραχή και αυτό το πιστώνουμε στην υπευθυνότητα του συνδικαλιστικού κινήματος. Είχα όμως σήμερα την ευκαιρία πέρα από τα γενικότερα και επαναβεβαίωση της εκτίμησης και συνεργασίας μας που μετρά εδώ και δεκαετίες της ΣΕΚ με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, ν’ αναπτύξω τη φιλοσοφία μας για το οικογενειακό εισόδημα.

Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την οικογένεια και με τις δύο προσεγγίσεις μας η μια για φοροελαφρύνσεις ουσιαστικά στη μεσαία τάξη όπου θα επωφεληθούν 126.000 νοικοκυριά πληρώνοντας λιγότερους φόρους άρα αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα και παράλληλα αυτούς που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας να παίρνουν συμπλήρωμα ούτως ώστε κανένα νοικοκυριό να είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Και μπορούμε εμείς να τα κάνουμε πράξη γιατί έχουμε πεπραγμένα που εγγυούνται δυνατή οικονομία και εισόδημα στο κράτος. Και πάλι σας ευχαριστώ και η συνεργασία μας θα συνεχιστεί όπως ήταν και τις προηγούμενες δεκαετίες».

Ο κ. Μάτσας εκ μέρους της ΣΕΚ τόνισε τα εξής:

«Καταρχήν να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας για την παρουσία του σήμερα στη ΣΕΚ μαζί με τους συνεργάτες του. Να του ευχηθούμε πρωτίστως κάθε επιτυχία. Είχαμε όντως την δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις σε μια σειρά από ζητήματα για τα οποία και για τη ΣΕΚ είναι ιδιαίτερης σημασίας και προτεραιότητας και για την επόμενη διακυβέρνηση. Είχαμε την ίδια στιγμή τη δυνατότητα να ακούσουμε δια ζώσης της πρόταση του φίλου Αβέρωφ Νεοφύτου σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος όπως την έχει περιγράψει. Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτή η προσέγγιση η οποία παρουσιάζει μία κοινωνική διάσταση μπορεί να αποτελεί συμπλήρωμα ή μέρος και της δικής μας πρότασης για την πράσινη φορολογική μεταρρύθμιση σε μία διευρυμένη προσέγγιση του στόχου της κυκλικής οικονομίας και της διαχείρισης των κλιματικών αλλαγών και της στήριξης του περιβάλλοντος. Και βέβαια διευκρινίσαμε και ξεκαθαρίσαμε ότι η συγκεκριμένη πρόταση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρείται υποκατάστατο ή αντικατάσταση της ΑΤΑ για την οποία το συνδικαλιστικό κίνημα και η ΣΕΚ έχουμε μια σαφή και ξεκάθαρη άποψη. Να ευχαριστήσω ξανά φίλε Πρόεδρε για την ευκαιρία που είχαμε ν’ ανταλλάξουμε θέσεις, απόψεις, εισηγήσεις αλλά και προβληματισμούς από κοινού στα θέματα που μας αφορούν στα εργασιακά και την εν γένει κοινωνιο-οικονομική πολιτική. Να ευχηθώ ξανά κάθε επιτυχία και η ΣΕΚ είναι παρούσα για να μπορεί να διατηρεί τον ρόλο της ως πρωτοπόρα δύναμη στα εθνικά, στα κοινωνικά αλλά και στα εργατικά ζητήματα».

Στα προαναφερόμενα ο κ. Νεοφύτου πρόσθεσε τα εξής:

«Και πάλι σας ευχαριστώ και συμπληρωματικά θέλω να επαναλάβω πως το οικογενειακό εισόδημα το θεωρώ την πιο σημαντική στήριξη της οικογένειας και το πιο εκσυγχρονιστικό όχημα για να καταπολεμήσουμε τις κοινωνικές ανισότητες. Και κάτι τελευταίο νιώθω σιγουριά ότι αυτό τον τόπο μπορούμε να τον πάμε ακόμα πάρα πέρα. Να ανοίξουμε τα φτερά, να απογειωθεί ο τόπος μας με τους πολίτες αξιοπρεπείς».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη συνάντηση του κ. Νεοφύτου με την ηγεσία της συνδικαλιστικής οργάνωσης που έγινε σε μια στιγμή που απειλείται η εργατική ειρήνη λόγω του αδιεξόδου για την ΑΤΑ, κι αν έχει κάποιον τρόπο άρσης αυτού του αδιεξόδου, ο κ. Νεοφύτου απάντησε τα εξής:

«Αγαπητέ μου είπα και προηγουμένως για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα σαν οικονομία δεν ήταν μόνο οι θυσίες του λαού μας, οι σωστές πολιτικές της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη αλλά και η υπευθυνότητα του συνδικαλιστικού κινήματος. Είμαι βέβαιος ότι οι συνδικαλιστές μας έχουν κάθε δικαίωμα δια μέσου μιας απεργίας να στείλουν το δικό τους μήνυμα αλλά την ίδια ώρα νιώθω σιγουριά ότι δεν θα ανατινάξουν την κοινωνική ειρήνη και την σταθερότητα της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023