ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: Δεν θα δεχτούμε ποτέ τον ακρωτηριασμό της δικής μας πατρίδας

Η επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ στην προσωρινή Δημοτική Πινακοθήκη Αμμοχώστου

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Την προσωρινή Δημοτική Πινακοθήκη Αμμοχώστου στο Μουσείο Θάλασσα επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και στην παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Γιάννη Τουμαζή και του Δημάρχου Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέτου. Για την προσωρινή Δημοτική Πινακοθήκη Αμμοχώστου ο κ. Τουμαζής τόνισε τα εξής:

«Είμαστε στο Μουσείο Θάλασσα όπου εκτίθενται τα έργα που έχουν επιστραφεί από την Τουρκοκυπριακή κοινότητα στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα. Τα έργα της δημοτικής πινακοθήκης Αμμοχώστου καθώς και έργα από τη συλλογή του Πωλ Γεωργίου και του Στέλιου Βότση. Θεωρώ ότι είναι μια πάρα πολύ σημαντική έκθεση καθώς αντικατοπτρίζεται ο πλούτος της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής ζωής της Αμμοχώστου. Ευελπιστούμε βέβαια ότι σύντομα κάποια στιγμή θα μπορέσουν να γυρίσουν στον φυσικό τους χώρο που είναι η Δημοτική Πινακοθήκη Αμμοχώστου αλλά θεωρώ ότι για την ιστορία της τέχνης της Κύπρου το ότι εκτίθενται εδώ, είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα που η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για τον πολιτισμό έχει πετύχει».

Από την πλευρά του ο κ. Νεοφύτου τόνισε τα εξής:

«Πρώτα να σε συγχαρώ αγαπητέ μου Γιάννη όχι ως Υφυπουργό Πολιτισμού αλλά ως μέλος της τεχνικής Επιτροπής Πολιτισμού, ως Αντιπρόεδρος μαζί με την Πρόεδρο την Ανδρούλλα Βασιλείου, την Αλεξάνδρα Γαλανού και τους συνεργάτες σας. Μου είχες πει κι εσύ ότι η διατήρηση και η έστω και στην προσφυγιά έκθεση έργων τέχνης που κοσμούσαν τη δημοτική πινακοθήκη του Βαρωσιού μας, είναι ίσως, εγώ θα έλεγα το καλύτερο αποτέλεσμα που είχαμε όλα τα χρόνια με τη λειτουργία των οποιονδήποτε Τεχνικών Επιτροπών. Από τη μια η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και η διάσωση του πολιτισμού μας είναι σημαντικά για να λειτουργούν ως οδοδείκτης. Βλέποντας τα έργα αγαπητέ μου Υπουργέ, δεν είναι μόνο θαυμασμό για την ποιότητα των έργων που νιώθω αλλά ρίγη συγκίνησης γιατί οφείλουμε να επανενώσουμε τον τόπο μας. Είναι κρίμα αυτός ο πανέμορφος πίνακας, το λιμάνι του Βαρωσιού μας να είναι όχι μόνο ο πίνακας στη δημοτική πινακοθήκη του Βαρωσιού αλλά το Βαρώσι, η Κερύνεια, η Καρπασία η Μόρφου, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δικής μας πατρίδας. Δεν θα δεχτούμε ποτέ τον ακρωτηριασμό της δικής μας πατρίδας και ο αγώνας για επανένωση του τόπου είναι προτεραιότητα μας.

Το οφείλουμε σε όλους αυτούς τους διαπρεπείς καλλιτέχνες που αρκετούς από αυτούς τους ενέπνευσε η θάλασσα του Βαρωσιού, το λιμάνι του Βαρωσιού, ο κόσμος της Κύπρου μας. Δεν χάνω την αισιοδοξία μου. Θα επανενώσουμε μια μέρα τη μοιρασμένη μας πατρίδα για να έχουν μέλλον οι επόμενες γενιές. Και φίλε Δήμαρχε τα συγχαρητήριά μου γιατί με τη φιλοξενία την προσωρινή αυτών των έργων τέχνης δείχνεις ως Δήμαρχος και ως περιοχή πόσο σέβεστε τον πολιτισμό. Όμως η καλύτερη στιγμή αγαπητέ μου Υπουργέ είναι να γιορτάσουμε όλοι την επανεγκατάσταση και του κόσμου και των πινάκων στο φυσικό τους χώρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023