ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αβέρωφ για απόφαση ΔΗΣΥ: Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά

Δεν αρνούμαι να συναντηθώ με τον οποιονδήποτε, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

ΚΥΠΕ

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την απόφαση του ΔΗΣΥ στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, αφήνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο και πριν την συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου.

Εισερχόμενος στο Εκτελεστικό και ερωτηθείς αν είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τη θέση του για το τι θα πράξει ο ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είπε να μην τον ρωτούν τi είπε ο Πρόεδρος ή ο άλφα ή ο βήτα. «Ρωτάτε τους ιδίους, εγώ τοποθετούμαι για το κόμμα μου», είπε.

Ερωτηθείς αν έχουν καθοριστεί συναντήσεις με τους υποψηφίους Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη, είπε πως δεν έχει ακόμα δει το κινητό του τώρα αν έχει κάποια μηνύματα. Πρόσθεσε πως το πρωί είδε πως είχε μήνυμα από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, του οποίου του διαβίβασε πως θα κινηθούν οι διαδικασίες, θα συνέλθει το Εκτελεστικό Γραφείο.

«Η προσωπική μου θέση και πιστεύω αυτή θα είναι και η θέση του Εκτελεστικού Γραφείου, εμείς δεν αρνούμαστε να συναντηθούμε με οποιονδήποτε. Είμαστε δημοκράτες με αξιοπρέπεια, δεχόμαστε το αποτέλεσμα. Αν έχουν κάτι να μας πουν θα τους ακούσουμε», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι κάποια στελέχη έσπευσαν από χθες να πάρουν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, είπε: «Θα δούμε την απόφαση για αύριο, το καλύτερο είναι να αποφεύγονται οποιεσδήποτε τοποθετήσεις μέχρι τη λήψη της τελικής απόφασης. Αλλά εντάξει συμβαίνουν και αυτά». «Τώρα θα ασχοληθούμε με μια δήλωση ενός στελέχους όταν κάποιος πήγε απέναντι από το κόμμα του», διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς αν είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, είπε πως όλες οι επιλογές είναι ανοικτές όταν μπαίνεις σε ένα διάλογο. «Θα παρθεί μια απόφαση», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημειώνοντας πως αυτή η απόφαση θα ληφθεί αύριο με τη λήξη του Πολιτικού Γραφείου, το οποίο θα συγκληθεί κατά τις απογευματινές ώρες.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη, είπε πως ο ΔΗΣΥ θα δει το ζήτημα πολιτικά. «Είμαστε κόμμα αρχών, δεν είμαστε περαστικοί από την πολιτικοί, ούτε είναι παροδικό αυτό το ιστορικό κόμμα», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023