ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: Η πολιτική που έχουμε εξαγγείλει έπρεπε να ήταν η παντιέρα της αριστεράς

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου συναντήθηκε με την Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Συνάντηση με την Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας είχε σήμερα στο κεντρικό εκλογικό του επιτελείο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία μαζί με τους συνεργάτες μου να συναντηθούμε με την Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας και εξηγήσαμε την ριζοσπαστική μας πρόταση για στήριξη της οικογένειας με τις φοροελαφρύνσεις αλλά και το επίδομα ούτως ώστε καμία οικογένεια να μην μένει κάτω από το όριο της φτώχειας. Ακούω παράλληλα τις μεγάλες συζητήσεις που γίνονται για την προσέγγιση μας από αρχηγούς κομμάτων, από υποψηφίους. Αυτή η πολιτική που εμείς έχουμε εξαγγείλει έπρεπε να ήταν η παντιέρα της αριστεράς και όχι να ακούω από το ΑΚΕΛ και τον υποψήφιο τους αλλά και από τα κόμματα που υποστηρίζουν το Νίκο Χριστοδουλίδη να προσπαθούν να βρουν προβλήματα στην πρόταση μας.

Εξάλλου μια ζωή αυτό έκαναν, να βρίσκουν προβλήματα στις προτεινόμενες λύσεις. Εμείς είμαστε μιας άλλη σχολής να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα. Για να μην υπάρχουν αυτοί οι μονόλογοι προσκαλώ τους συνυποψηφίους μου σε μία ανοικτή συζήτηση, να επιλέξουν τον χώρο, να επιλέξουν τον τρόπο, να επιλέξουν τη διάρκεια αυτής της συζήτησης. Εγώ θα ήθελα να είναι και το κοινό, να είναι οι πολίτες να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους για να πληροφορηθεί επιτέλους ο κυπριακός λαός ποιοι έχουν προτάσεις και ποιοι χωρίς την έλλειψη προτάσεων προσπαθούν να βρουν μειονεκτήματα σε λύσεις που θωρακίζουν την κοινωνική συνοχή. Θα το επαναλάβω, να διαλέξουν την ημέρα, την ώρα, τη διάρκεια και είμαι πανέτοιμος να μπω σ’ αυτόν τον διάλογο εάν έχουν προγράμματα οι συνυποψήφιοι μου που τα εκτιμώ και δεν έχουν χρόνο, ας έρθουν οι αρχηγοί των κομμάτων που τους υποστηρίζουν. Ας έρθει ο κ. Στεφάνου, ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, ο κ. Μάριος Κάρογιαν, όλοι αυτοί να συζητήσουμε. Είναι η ώρα να πούμε τις αλήθειες, να πούμε τα προγράμματα, να ακουστεί λόγος και αντίλογος».

Εκ μέρους της Οργάνωσης ο κ. Στρούθος τόνισε τα εξής:

«Θα ήθελα εκ μέρους της οργάνωσης να ευχαριστήσω τον κ. Πρόεδρο για την πρόσκληση και την ενημέρωση που μας έχει κάνει όσον αφορά τη φορολογική μεταρρύθμιση που προτείνει. Η οργάνωση μας θα ήθελε και επιθυμεί όπως το δημογραφικό το δούμε ως εθνικό θέμα και οτιδήποτε είναι προς αυτή την κατεύθυνση εμείς δεν έχουμε παρά να το χαιρετήσουμε».

Ο κ. Νεοφύτου στο σημείο αυτό πρόσθεσε τα εξής:

«Αγαπητέ μου Πρόεδρε, η πρόταση μας όχι μόνο λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες του σημερινού νοικοκυριού αλλά δίνει σημαντικότατο κίνητρο για να κτυπήσουμε την υπογεννητικότητα. Μου είπες στη σύσκεψη από τις 8.500 νεογέννητα κάθε χρόνο μόλις 1200 οικογένειες πάνε για τρίτο παιδί. Για την αναπλήρωση ξέρουμε όλοι ότι πρέπει αυτό να φτάσει κατ’ ελάχιστο στις 2.000. Είναι στοχευμένη η πρόταση μας, στο τρίτο παιδί παίρνουν μία έξτρα μονάδα.

Ακόμα και μια οικογένεια με εισόδημα 50-55.000 ευρώ με τρίτο παιδί θα πληρώνει μηδέν φόρο εισοδήματος. Είναι σημαντικότατο κίνητρο για να κτυπήσουμε και την υπογεννητικότητα».

«Είναι ένα σημαντικό κίνητρο, πρόσθεσε ο κ. Στρούθος σημειώνοντας πως επίσης ένα σημαντικότατο κίνητρο και το έχω δει σχεδόν και σε άλλους υποψήφιους στα προγράμματα τους είναι οι υποδομές φύλαξης για να στηρίξουν την οικογένεια».

«Γι’ αυτό και μιλήσαμε σημείωσε ο κ. Νεοφύτου, για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς κοντά στον χώρο εργασίας αλλά και από την άλλη πλευρά κάποιος θα πει που μας ακούει η οικογένεια που έχει 18.000 ευρώ εισόδημα, 20.000 ευρώ και έχουν τρία παιδιά που δεν πληρώνει φυσικά φόρο θα μπορεί να πάρει 3 με 4.000 ευρώ με βάση τη φόρμουλα μας κρατική βοήθεια τον χρόνο ούτως ώστε κανένα νοικοκυριό να μην μείνει κάτω από το όριο της φτώχειας. Και αυτές οι προτάσεις μας είναι πάρα πολύ μελετημένες, κοστολογημένες και όχι μόνο δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα δημόσια οικονομικά αλλά σφραγίζοντας την κοινωνική συνοχή θα έχουμε και θετικό αντίκτυπο στο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023