ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανδρέας Μαυρογιάννης: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επαφών του στην Αθήνα

Συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 13 Οκτωβρίου

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ολοκλήρωσε σήμερα τον πρώτο κύκλο επαφών του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο κ. Μαυρογιάννης, είχε σειρά επαφών με τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, κ.κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Νίκο Δένδια. Τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος, αφορούσαν την τουρκική προκλητικότητα, το Κυπριακό και τις διεθνείς εξελίξεις.Συναντήθηκε επίσης με τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, καθώς επίσης και με αντιπροσωπεία της κυπριακής ομογένειας στην Αθήνα.Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, τόνισε την ανάγκη να βρούμε τα νήματα για την επανέναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού, αλλά και για την αντιμετώπιση όλων των μεγάλων προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, ανέπτυξε το όραμά του για σταθερότητα και συνεργασία στην περιοχή, ώστε η Κύπρος να καταστεί γέφυρα ειρήνης και ευημερίας για τους λαούς της Μεσογείου.

Από πλευράς του ο Δ. Κουτσούμπας ενημέρωσε την κυπριακή αντιπροσωπεία για τις θέσεις του κόμματος και εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον κυπριακό λαό. Ο κύριος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στις προκλήσεις της Τουρκίας εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας με τη ρητορική και τις απειλές της, τονίζοντας την ανάγκη για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος. Ο Α. Τσίπρας τόνισε τη σημασία που έχει η προοδευτική υποψηφιότητά του Α. Μαυρογιάννη και την ανάγκη για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα. Οι Προοδευτικές Δυνάμεις, ανέφερε, πρέπει να σταθούν απέναντι σε δυνάμεις που προσπαθούν, να πείσουν τους πολίτες ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για μία τέτοια λύση.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επιστρέφει στην Κύπρο την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, ενώ θα μεταβεί εκ νέου στην Αθήνα την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου για συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023