ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αντιπαράθεση ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ με φόντο τα εγκαίνια

«Εγκαίνια θα κάνει και ο Αβέρωφ Νεοφύτου ως ο επόμενος Πρόεδρος» - «Αποφάσισε να περιοδεύσει με ένα ψαλίδι στο χέρι σε όλη την Κύπρο»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ανακοινώσεις ένθεν και ένθεν μεταξύ ΔΗΣΥ-Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ με φόντο τα εγκαίνια του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Σταθμού στο Βασιλικό, το ΑΚΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πριν αφήσει την προεδρία αποφάσισε να περιοδεύσει με ένα ψαλίδι στο χέρι σε όλη την Κύπρο και να κόβει κορδέλες» συμπληρώνοντας ωστόσο, «να υπενθυμίσουμε τον Πρόεδρο ότι δεσμεύθηκε προεκλογικά το 2017 ότι θα ολοκληρωθεί ο σταθμός αρχές του 2018 και τον εγκαινιάζει 6 μέρες πριν από την λήξη της θητείας του, το 2023».

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πριν αφήσει την προεδρία αποφάσισε να περιοδεύσει με ένα ψαλίδι στο χέρι σε όλη την Κύπρο και να κόβει κορδέλες. Στα έργα που εγκαινιάζει είναι και ο πυροσβεστικός σταθμός στο Ενεργειακό Κέντρο στη βιομηχανική περιοχή Βασιλικού.

Να υπενθυμίσουμε τον Πρόεδρο ότι δεσμεύθηκε προεκλογικά το 2017 ότι θα ολοκληρωθεί ο σταθμός αρχές του 2018 και τον εγκαινιάζει 6 μέρες πριν από την λήξη της θητείας του, το 2023. Στο μεταξύ σε αυτό το διάστημα των 5 χρόνων απουσίας του σταθμού ξέσπασαν τρεις μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή με αρκετές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη - Συναγερμού η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής κρίνεται με τον εκάστοτε προεκλογικό αγώνα του Νίκου Αναστασιάδη και των δύο επίδοξων συνεχιστών του.

ΚΕ: Παρακλάδι της προσπάθειας μηδενισμού

Γραπτή απάντηση εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος προς το ΑΚΕΛ όπου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Το ΑΚΕΛ Λάρνακας ενδεχομένως να προτιμούσε να μην άλλαζε η Λάρνακα, να μην ήταν σήμερα μια πολύ διαφορετική πόλη από αυτήν του 2013. Προτιμούν να λειτουργούν ως παρακλάδι της προσπάθειας μηδενισμού του έργου και της παρακαταθήκης που αφήνει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το ΑΚΕΛ Λάρνακας ενδεχομένως να προτιμούσε να μην άλλαζε η Λάρνακα, να μην ήταν σήμερα μια πολύ διαφορετική πόλη από αυτήν του 2013. Προτιμούν να λειτουργούν ως παρακλάδι της προσπάθειας μηδενισμού του έργου και της παρακαταθήκης που αφήνει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Αντί άλλης απάντησης τους παραπέμπουμε στις δηλώσεις στις οποίες προέβη μόλις προχθές ο Δήμαρχος Λάρνακας, ο οποίος είναι μέλος του ΑΚΕΛ. Εκεί θα βρουν αποστομωτική απάντηση στην προσπάθεια τους να παραχαράξουν την πραγματικότητα.

ΔΗΣΥ: Εγκαίνια θα κάνει και ο Αβέρωφ Νεοφύτου ως ο επόμενος Πρόεδρος 

Το γάντι σήκωσε και ο Δημοκρατικός Συναγερμός τονίζοντας ότι «είναι καιρός να καταπολεμήσει το ΑΚΕΛ τα σύνδρομά του διότι οφείλουμε να τους ενημερώσουμε ότι εγκαίνια έργων θα κάνει και ο Αβέρωφ Νεοφύτου ως ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ

Προσπαθώντας οι πολίτες να καταλάβουν που είναι το τέλος της κατηφόρας του ΑΚΕΛ διαπιστώνουν ότι αυτή δεν έχει τέλος.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γιατί τους φταίει ακόμη και το ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινιάζει έργα κοινωφελή που ολοκληρώθηκαν και παραδίνονται στην κοινωνία στην οποία και ανήκουν.

Είναι καιρός να καταπολεμήσει το ΑΚΕΛ τα σύνδρομά του διότι οφείλουμε να τους ενημερώσουμε ότι εγκαίνια έργων θα κάνει και ο Αβέρωφ Νεοφύτου ως ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023