ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απάντηση ΔΗΣΥ στον Μαυρογιάννη για ΤΕΠΑΚ: Ακολουθεί πιστά το ΑΚΕΛ

Η ανακοίνωση του κόμματος

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

«Η πρωτοβουλία του Αβέρωφ Νεοφύτου και η αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα στέγασης των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ, βρήκε αποδοχή τόσο από το Συμβούλιο όσο και από τις πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ, τονίζοντας «ο κ. Μαυρογιάννης ακολουθεί πιστά το ΑΚΕΛ την οδό της στείρας και μηδενιστικής κριτικής αντί της σοβαρής και υπεύθυνης πολιτικής παρέμβασης».

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Ακολούθησε σημαντική απόφαση του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ για στοχευμένο πλαίσιο στήριξης των φοιτητών, με παραχώρηση από τη φετινή χρονιά αυξημένου επιδόματος ενοικίου ύψους 2.500 ευρώ ανά φοιτητή. Παράλληλα διασφαλίστηκε αριθμός κλινών σε ξενοδοχεία της Λεμεσού για όσους το επιθυμούν.

Αυτές είναι χειροπιαστές λύσεις απέναντι στο συγκεκριμένο πρόβλημα και όχι απλά λόγια.

Φαίνεται όμως πως και ο κ. Μαυρογιάννης ακολουθεί πιστά το ΑΚΕΛ την οδό της στείρας και μηδενιστικής κριτικής αντί της σοβαρής και υπεύθυνης πολιτικής παρέμβασης.

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Μαυρογιάννη 

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μετά από αιφνιδιαστική επίσκεψη του στο ΤΕΠΑΚ, επιχείρησε να εμφανιστεί ως από μηχανής Θεός, που βρίσκει λύσεις σε όλα τα προβλήματα και εν προκειμένω στο πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ. Ισχυρίστηκε ότι με τη δική του μεσολάβηση, μπορούν να διατεθούν δωμάτια ξενοδοχείων προς ενοικίαση σε προσιτή τιμή στους φοιτητές.

Για άλλη μία φορά, όμως, αποδεικνύεται ένα καλοστημένο επικοινωνιακό τέχνασμα, καθώς προκύπτουν τα πιο κάτω αυτονόητα ερωτήματα:

1. Από την τιμή των 700 ευρώ που προσφέρεται από τα ξενοδοχεία, οι φοιτητές θα καλούνται να πληρώνουν ποσό ύψους 400 ευρώ. Χωρίς διατροφή, χωρίς πρόσβαση σε κουζίνα, πλυντήρια και άλλα βασικά για τη διαβίωση τους. Πως αυτό τους εξασφαλίζει μια ποιοτική φοιτητική ζωή;

2. Οι μη δικαιούχοι μάλιστα του επιδόματος, θα καταβάλλουν οι ίδιοι εξ ολοκλήρου το ποσό των €700 που είναι πολύ ψηλό για ένα δωμάτιο και συμπαρασύρει εκ νέου τις τιμές ενοικίων προς τα πάνω.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, δεν έχει ευθύνη μόνο για το φιάσκο της πρότασης αυτής. Έχει ευθύνη γιατί ως κυβέρνηση εδώ και μία δεκαετία ουδέν έπραξε για το θέμα της στέγασης των φοιτητών, γιατί υπήρξαν τεράστιες καθυστερήσεις στην ανέγερση εστιών, ενώ μέχρι σήμερα αρνείται επίμονα να ενισχύσει την κρατική φοιτητική μέριμνα. Πέραν αυτού, είναι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ που για να πουλά διαβατήρια και να εισπράττει χορηγίες, έστρεψε την παραγωγική δυναμικότητα της χώρας στην κατασκευή πολυτελών διαμερισμάτων αντί προσιτών οικιστικών μονάδων.

Ως εκ τούτου, το θέμα της στέγασης των φοιτητών Παγκύπρια, δεν είναι πρόβλημα που μπορεί να λυθεί με πρόχειρες λύσεις, αλλά με συγκεκριμένα μέτρα και σχεδιασμό.

Προς αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε μεταξύ άλλων:

- Επίσπευση των διαδικασιών για ανέγερση εστιών από τα Πανεπιστήμια.
- Ενοικιάσεις διαμερισμάτων από τα ίδια τα Πανεπιστήμια.
- Ενίσχυση, καλύτερη στόχευση και εκσυγχρονισμό των διαδικασιών της κρατικής φοιτητικής μέριμνας.
- Παραχώρηση επιδόματος ενοικίου σε νέους στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.
- Βελτιώσεις και επανασχεδιασμό στις συγκοινωνίες ώστε να εξυπηρετούν περισσότερο και καλύτερα τις ανάγκες των φοιτητών που διαμένουν εκτός του πυρήνα των πόλεων.
- Μακροχρόνια μίσθωση από τον Φορέα Στεγαστικής Πολιτικής, ακινήτων που είναι εγκαταλελειμμένα και αδρανή σε αστικές περιοχές, ώστε να τύχουν διαχείρισης ως φοιτητικές εστίες.
- Πολεοδομικά και φορολογικά κίνητρα σε ιδιώτες για ανέγερση φοιτητικών εστιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση