ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αχ. Δημητριάδης: Η κυβέρνηση ανάλωσε μια 10ετία χωρίς στρατηγική για ΑΠΕ

Δήλωση του υποψήφιου Προέδρου για το αδιέξοδο στα οικιακά φωτοβολταϊκά.

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης, διατυπώσε τη θέση πως η κυβέρνηση Αναστασιάδη ανάλωσε μια 10ετία χωρίς στρατηγική για μετάβαση στις ΑΠΕ και άφησε τα εργοστάσια της ΑΗΚ να καίνε μαζούτ, ενώ το πολυδάπανο έργο μεταφοράς φυσικού αερίου βρίσκεται σε περιπέτειες.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρει πως "η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου ερίζει με τους Διαχειριστές Μεταφοράς και Διανομής Ηλεκτρισμού που ζήτησαν να σταματήσει αμέσως την έγκριση νέων οικιακών φωτοβολταϊκών, μέχρι να τεθούν νέες τεχνικές προδιαγραφές, προς αντιμετώπιση των κινδύνων που απειλούν το ηλεκτρικό σύστημα".

Αναφέροντας ότι η Κυβέρνηση μοίρασε άδειες σε προμηθευτές ΑΠΕ χωρίς πραγματικά ανταγωνιστικούς διαγωνισμούς, με αποτέλεσμα ψηλές τιμές και υπερκέρδη, ενώ τα συστήματα μεταφοράς και διανομής δεν διαθέτουν σύγχρονες υποδομές για να σηκώσουν μερικές χιλιάδες καταναλωτές που το έχουν ανάγκη, ο κ. Δημητριάδης προσθέτει ότι ο Κύπριος ψηφοφόρος πρέπει να στείλει ένα μήνυμα στους συνεχιστές της πολιτικής Αναστασιάδη, που τα έκαναν θάλασσα και στον τομέα της ενέργειας και των ΑΠΕ.

"Αυτή η είδηση αποκαλύπτει την προχειρότητα της κυβέρνησης που κλείνει τη 10ετή θητεία της. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα σχέδια επιδότησης που έχει εξαγγείλει για 30 χιλιάδες νοικοκυριά, ώστε να μειωθεί δραστικά ο λογαριασμός του ρεύματος", ανέφερε.

Ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος μπορεί να αλλάξει με την αξιοποίηση της οικονομικής στήριξης της ΕΕ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και να κάνει γρήγορη στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δημιουργώντας υποδομές για ασφαλή διανομή και υποδοχή οικιακών φωτοβολταϊκών, με έμφαση στην αυτοπαραγωγή, διόρθωση των στρεβλώσεων της αγοράς ενέργειας, τροφοδοσία σε προσιτές τιμές για τους πολίτες, φορολόγηση των υπερκερδών προμηθευτών και απεξάρτηση της ΑΗΚ από το μαζούτ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023