ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης Alpha

Στην πρώτη θέση παραμένει ο Νίκος Χριστοδουλίδης με σημαντική διαφορά από τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την πέμπτη δημοσκόπηση για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023 παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης το Alpha. Στην πρώτη θέση παραμένει ο Νίκος Χριστοδουλίδης με σημαντική διαφορά από τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 14-18 Νοεμβρίου 2022 με δείγμα 1004 επιτυχημένων συνεντεύξεων ανάμεσα σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω με δικαίωμα ψήφου. Το ποσοστό ανταπόκρισης ήταν στο 36,71%. Το ποσοστό του στατιστικού λάθους ανέρχεται σε +-3%.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης με ποσοστό 34% κατακτά την πρωτιά με τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη να ακολουθούν με 16,6% και 16,5% αντίστοιχα.

Αμέσως μετά είναι οι Αχιλλέας Δημητριάδης με 5,3%, Χρίστος Χρίστου με 4,1%, Γιώργος Κολοκασίδης με 2,8%, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης με 1%, Αλέξιος Σαββίδης με 0,5%, Χαράλαμπος Αριστοτέλους με 0,4%, Μάριος Ηλιάδης με 0,2%, Ντε Πέτρο Τσελεστίνα 0,1%, 1,1% θα ρίξει Λευκό/Άκυρο ενώ 10,2% δηλώνουν ακόμα αναποφάσιστοι. Ποσοστό 3,6% δεν απάντησαν.

Παράσταση νίκης 2ου γύρου εκλογών

Στο ερώτημα ανεξαρτήτως από το ποιον θα ψηφίσετε, ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκεντρώνει ποσοστό 58%, ο Αβέρωφ Νεοφύτου 16% και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 7%. Με ποσοστό 19% απάντησαν Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023