ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δημοσκόπηση «Κ»: Προεδρικές με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά

Διαβάστε ολόκληρη την δημοσκόπηση στην έντυπη «Καθημερινή της Κυριακής» αύριο 09/10

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με βάση τις έρευνες κοινής γνώμης της «Κ» από τον περασμένη Νοέμβριο, με τις οποίες συμφωνούν στο σύνολο τους πλέον όλες οι δημοσκοπήσεις που είδαν μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, η τελική ευθεία του προεκλογικού οδεύει μεν με ένα σημαντικό προβάδισμα σε έναν υποψήφιο, πλην όμως με βάση την νέα έρευνα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, το εκλογικό περιβάλλον, κάθε άλλο παρά ασφαλές χαρακτηρίζεται. Με βάση λοιπόν την 4η έρευνα Οκτωβρίου της «Κ» που θα δημοσιευθεί αύριο στο σύνολο της στην έντυπη «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», ένας στους τέσσερις (25%) πολίτες άνω των 18 χρονών δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει. Η πρόθεση αποχής όπως είναι αναμενόμενο είναι μεγαλύτερη στις νεαρές ηλικίες (18-34χρ) όπου φτάνει το 34%, αλλά και στις αγροτικές περιοχές (33%). Η επαρχία Αμμοχώστου είναι η «πρωταθλήτρια» στην πρόθεση αποχής όπου ένας στους δύο πολίτες δηλώνουν πως δεν θα προσέλθουν στις κάλπες.

 

 

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη πιο πολύ αφού μια μεγάλη μερίδα των πολιτών που θα ψηφίσουν δεν είναι ακόμη σίγουροι για την ορθότητα της επιλογής τους, άρα αφήνουν παράθυρο ανοικτό στην περίπτωση να αλλάξουν γνώμη. Συγκεκριμένα το 36% των εν δυνάμει ψηφοφόρων στην ερώτηση «πόσο σίγουροι είστε για την επιλογή υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές», δηλώνουν πως δεν είναι σίγουροι, με τους νέους, τους ψηφοφόρους στις αγροτικές περιοχές, αλλά και τις γυναίκες, να συνιστούν τις ομάδες με τον περισσότερο προβληματισμό. Τέλος στην ερώτηση αν με βάση τις σημερινές υποψηφιότητες έχουν οι πολίτες επιλογές που να τους ικανοποιούν ιδιαίτερα, το 59% δηλώνει πως θα επιλέξουν «τον λιγότερο κακό υποψήφιο». Όπως θα ήταν και αναμενόμενο, με δύο υποψηφίους να προέρχονται από τις τάξεις του, οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ είναι οι πλέον ικανοποιημένοι με 48% ενώ περισσότερο προβληματισμένοι εμφανίζονται οι ψηφοφόροι ΕΛΑΜ, Οικολόγων και ΔΗΠΑ.

 

 

Η νέα δημοσκόπηση της «Κ» και της Symmetron Market Research που θα παρουσιαστεί αύριο Κυριακή 9 Οκτωβρίου ακτινογραφεί την εκλογική επιρροή των υποψηφίων και την πρόθεση ψήφου, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναμένεται να καθορίσουν τις επιλογές των πολιτών τον Φεβρουάριο του 2023. Σημαντικός είναι ο ρόλος των μεγάλων κομμάτων και οι συσπειρώσεις τους γύρω από τις επιλογές υποψηφίων που έχουν κάνει, αλλά και ο εντοπισμός από την έρευνα του προφίλ των αναποφάσιστων, αλλά και των κρίσιμων ομάδων βάσης που μετακινούνται και θα καθορίσουν το αποτέλεσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023