ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΣΥ για Μαυρογιάννη: Παρασύρεται προς τον λαϊκισμό, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό

Κόντρα με φόντο την οικονομία

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Επίθεση κατά του ανεξάρτητου υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέα Μαυρογιάννη εξαπέλυσε ο ΔΗΣΥ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των προτάσεων του πρώτου για τις εκποιήσεις. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αναφέρει ότι «το κλείσιμο του Συνεργατισμού απέκλεισε από το τραπεζικό σύστημα μία μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, τους οποίους καταδίκασε στον αποκλεισμό από τη χρηματοδότηση και συνεπώς στη φτωχοποίηση». Απαντώντας ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι «ο κ. Μαυρογιάννης παρασύρεται προς τον λαϊκισμό» και τονίζει ότι είναι «το ΑΚΕΛ το κόμμα που χρεωκόπησε την οικονομία μας».

Η ανακοίνωση ΔΗΣΥ

Ο κ. Μαυρογιάννης παρασύρεται προς τον λαϊκισμό αλλά δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό από τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ. Να θυμίσουμε όμως στον κ. Μαυρογιάννη ότι είναι το ΑΚΕΛ το κόμμα που χρεωκόπησε την οικονομία μας. Ότι ήταν δημιούργημα του ΑΚΕΛ τα κοινωνικά παντοπωλεία. Και ας ρωτήσει αν δεν γνωρίζει ο κ. Μαυρογιάννης τους υποστηρικτές του στο ΑΚΕΛ να τον ενημερώσουν για τα δικά τους πεπραγμένα που επέφεραν το κλείσιμο του Συνεργατισμού.

Μετά από αυτά το τελευταίο που μπορεί να κάνει ο κ. Μαυρογιάννης είναι να μιλά για φτωχοποίηση των συμπολιτών μας.  

Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού έκλεισε τα κοινωνικά παντοπωλεία, επανάφερε την αξιοπρέπεια στους πολίτες, έβαλε τη χώρα στην επενδυτική βαθμίδα. Η οικονομία μας σήμερα έχει κλείσει τις πληγές που της άνοιξε η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ.

Απαιτείται ικανή και υπεύθυνη ηγεσία για να διατηρήσουμε την οικονομία στη σωστή πορεία. Κι αυτή μπορεί να τη διασφαλίσει μόνο ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η ανακοίνωση Μαυρογιάννη

Μετά από μία ταραγμένη δεκαετία στα τραπεζικά ιδρύματα, με κούρεμα καταθέσεων και κύμα εθελούσιων αλλά και καταναγκαστικών εκποιήσεων, ήρθε η ώρα να μετρήσουμε τις πραγματικότητες και να μάθουμε από τα παθήματα του παρελθόντος.

Οι χειρισμοί της απερχόμενης κυβέρνησης απέτυχαν, με επιστέγασμα τη διάλυση του Συνεργατισμού και τα δισεκατομμύρια που πλήρωσαν οι Κύπριοι φορολογούμενοι για τη μεταφορά των καταθέσεων του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα.

Η συγκέντρωση στον τραπεζικό τομέα δεν ευνοεί τον ανταγωνισμό, ενώ, παρά την πώληση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) σε επενδυτικά ταμεία, το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και βαραίνει την πλειονότητα της Κοινωνίας. Στερώντας σημαντικούς πόρους από το εισόδημα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και δυσχεραίνοντας την αποτελεσματικότητα των οικονομικών πολιτικών. Ωστόσο, το κλείσιμο του Συνεργατισμού απέκλεισε από το τραπεζικό σύστημα μία μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, τους οποίους καταδίκασε στον αποκλεισμό από τη χρηματοδότηση και συνεπώς στη φτωχοποίηση.

Για τη θωράκιση της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης, για εκείνες τις ομάδες των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη, προτείνουμε τα πιο κάτω:

  • Δημιουργία μηχανισμού προστασίας των δανειοληπτών από παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές των Τραπεζών σε δάνεια και χρεώσεις, στη βάση της νομιμότητας.
  • Διερεύνηση της δυνατότητας μετεξέλιξης της ΚΕΔΙΠΕΣ (Κυπριακής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων), ώστε να καταστεί φορέας προστασίας της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης και παράλληλα εγγυητής της εξασφάλισης βιώσιμων αναδιαρθρώσεων.
  • Επέκταση του θεσμού της νομικής αρωγής, ώστε να καλύπτει την καταχώρηση αγωγής και την έκδοση προσωρινού διατάγματος αναστολής πλειστηριασμού, προκειμένου να διασφαλίζεται το δικαίωμα ευάλωτων ομάδων να έχουν πρόσβαση στη δικαιοσύνη.
  • Ρύθμιση των οικογενειακών δανείων, ώστε να τερματιστεί η μεταφορά χρέους σε διαζευγμένους/-ες και στις επόμενες γενιές.
  • Ενίσχυση των νομοθεσιών χρεοκοπίας και αφερεγγυότητας, ώστε να εξασφαλίζεται το δικαίωμα δεύτερης ευκαιρίας στους πολίτες/μικρούς επιχειρηματίες.
  • Επιτάχυνση της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων στις διαφορές μεταξύ Τραπεζών και δανειοληπτών, ώστε να διασφαλιστεί πως οι Τράπεζες δεν θα λειτουργούν ως ενεχυροδανειστήρια και ώστε να μειωθεί το κόστος δανεισμού.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  |  ΔΗΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023