ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένα επικοινωνιακό αυτογκόλ από τον Νικόλα

Πως οι τελευταίες δηλώσεις του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και αξιοποιήθηκαν πλήρως από τα δύο μεγάλα κόμματα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Προεκλογικό δώρο, στην προσπάθεια συσπείρωσης τόσο του ΑΚΕΛ αλλά κυρίως του Συναγερμού θεωρήθηκε το δίλημμα που έθεσε τη Δευτέρα που πέρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωινό πρωτοσέλιδο», ο Νικόλας Παπαδόπουλος έκανε κάλεσμα προς τους δεξιούς- Συναγερμικούς ψηφοφόρους, ότι αν δεν θέλουν στην ουσία να εκλεγεί το ΑΚΕΛ τότε θα πρέπει να στηρίξουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη. «Στους φίλους της δεξιάς, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: σε αυτές τις εκλογές η επιλογή θα είναι είτε ΑΚΕΛ είτε Νίκος Χριστοδουλίδης» ανέφερε χαρακτηριστικά αναρτώντας μάλιστα την εν λόγω τοποθέτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Ο ΔΗΣΥ είδε παρέμβαση στο εσωτερικό του με τις δηλώσεις Νικόλα,ενώ το ΑΚΕΛ επιβεβαίωση ότι η υποψηφιότητα Χριστοδουλιδη είναι καθαρά δεξιά

Η εν λόγω τοποθέτησή προκάλεσε την μεγάλη αντίδραση των Συναγερμικών οι οποίοι θεώρησαν πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος παρεμβαίνει στα εσωτερικά τους. Καθόλου τυχαία η αναφορά του εκπροσώπου τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου η οποία είχε ως στόχο να μιλήσει στον κομματικό πατριωτισμό των Συναγερμικών.

«Αυτά από τον Νικόλα Παπαδόπουλο που το 2008 πρωτοστάτησε υπέρ του Δημήτρη Χριστόφια. Που συμπορεύτηκε με το ΑΚΕΛ στη μηδενιστική αντιπολίτευση, που άφησε τη χώρα χωρίς προϋπολογισμό και που για μήνες προσπαθούσε να τα βρει με το ΑΚΕΛ για να αποκλείσει - όπως έλεγε- τον Δημοκρατικό Συναγερμό», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι η υποκρισία ξεπέρασε κάθε όριο. «Και η δική μας απάντηση είναι ξεκάθαρη: Οι Κύπριοι πολίτες, και ιδιαίτερα οι φίλοι του Δημοκρατικού Συναγερμού θα δώσουν και αυτή τη φορά τη δύναμη στην παράταξη μας, θα δώσουν την εντολή στον Αβέρωφ Νεοφύτου για να συνεχίσει την προσπάθεια για καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας».

Η επανάληψη Μάκη

Πιο αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του επιτελείου του Αβέρωφ Νεοφύτου δια της εκπροσώπου του Τζιωρτζιας Παναγιώτου η οποία ανέφερε στον Νικόλα Παπαδόπουλο ότι «ο Μάκης δεν ήταν η πιο χαμηλή σας στιγμή». Η αναφορά είχε να κάνει με το περιβόητο προεκλογικό σποτ του ΔΗΚΟ κατά τις βουλευτικές εκλογές. Ένα σποτ που σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ βοήθησε στο να συσπειρωθεί τότε το κόμμα.

Σύμφωνα πάντως με ΔΗΚΟϊκούς κύκλους, στόχος του Νικόλα Παπαδόπουλου ήταν να παραθέσει το δίλημμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή –βάσει δημοσκοπήσεων- προς τους δεξιούς ψηφοφόρους, σε μία προσπάθεια συγκρατήσει η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη τις συναγερμικές ψήφους υπέρ του.

Αυτό βεβαίως βοήθησε αρκετά και το ΑΚΕΛ να απευθυνθεί στο Αριστερό ακροατήριο που βλέπει θετικά τον Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς το δίλημμα που παρέθεσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, «είτε ΑΚΕΛ είτε Χριστοδουλίδης» έστειλε το μήνυμα πως η υποψηφιότητα του τέως υπουργού Εξωτερικών απευθύνεται καθαρά στο δεξιό ακροατήριο. Καθόλου τυχαίες οι συνεχείς αναρτήσεις των ΑΚΕΛικών στελεχών ότι ψηφίζοντας Χριστοδουλίδη παίρνεις Συναγερμό. Από το ΑΚΕΛ θεωρήθηκε και η κατάλληλη απάντηση σε εκείνα τα στελέχη ακόμη και την μερίδα των ΑΚΕΛικών ψηφοφόρων που έβλεπαν θετικά την συνεργασία με τον Νικόλα Παπαδόπουλο και γιατί όχι, την στήριξη στην υποψηφιότητά του. Στο επιτελείο πάντως του Νίκου Χριστοδουλίδη έγινε αντιληπτό πως η εν λόγω αναφορά προκάλεσε ζημιά ιδιαίτερα στο αριστερό ακροατήριο του κ. Χριστοδουλίδη και γι αυτό ακριβώς ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ προσπάθησε να διορθώσει τη ζημιά λίγες ώρες αργότερα, αναρτώντας δήλωση ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης απευθύνεται και στην Αριστερά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023