ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιτελείο Μαυρογιάννη για debate: Είδαμε τρεις υποψήφιους που στην ουσία είναι δύο

«Είδαμε Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη να εμφανίζονται ως οι δύο συναγερμικοί και να ψάχνουν να βρουν διαφοροποιήσεις μεταξύ τους»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Χθες είδαμε τρεις υποψήφιους που στην ουσία είναι δύο και μόνο ένας εξ’ αυτών μπορεί να προσωποποιήσει την αλλαγή», δήλωσε στην εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων» της Οριάνας Παπαντωνίου (ΣΠΟΡ FM 95,0) ο εκπρόσωπος Τύπου του Ανδρέα Μαυρογιάννη, Πάνος Παρράς. Σχολιάζοντας την πρώτη τηλεμαχία των τριών βασικών υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Παρράς είπε ότι «είδαμε Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη να εμφανίζονται ως οι δύο συναγερμικοί που στηρίζουν την απερχόμενη κυβέρνηση Αναστασιάδη και να ψάχνουν να βρουν διαφοροποιήσεις μεταξύ τους».

Ερωτηθείς αν το επιτελείο έμεινε ικανοποιημένο από την εμφάνιση του υποψηφίου του στο debate, ο κ. Παρράς απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε ότι «μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο για να θέσουμε τις προτάσεις μας και για την ακρίβεια και την οικονομία. «Είναι ωραίες οι διαλέξεις, οι φράσεις και οι ατάκες που μπορεί να πετάει ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης να προσπαθεί να βάλει κάτω προτάσεις που είναι κενές περιεχομένου, αλλά εμείς έχουμε ολοκληρωμένο και βραχυπρόθεσμο πλάνο και σχέδιο για την ακρίβεια», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με την «γκάφα» του κ. Μαυρογιάννη στο debate για την οικονομία, ο κ. Παρράς είπε ότι έχει την εντύπωση ότι ο κ. Μαυρογιάννης δεν μιλούσε για τις επίσημες αναβαθμίσεις - υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης αλλά για τους δείκτες διαφθοράς και το πώς κινείται η κυπριακή οικονομία. «Αν θέλουμε να μιλήσουμε για την αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας και τις προοπτικές τις οποίες παρουσιάζει, πέραν από τους αριθμούς τους οποίους βλέπουμε, οφείλουμε να δούμε και την ποιότητα ζωής που έχουν σήμερα οι πολίτες», εξήγησε.

Ερωτηθείς εάν οι προτάσεις του κ. Μαυρογιάννη είναι κοστολογημένες και αντέχονται από την κυπριακή οικονομία δεδομένου ότι εκεί υπήρξαν και οι αντιδράσεις των άλλων υποψηφίων, ο κ. Παρράς ανέφερε ότι «μιλάνε για κοστολόγηση και αξιοπιστία στην οικονομία άνθρωποι οι οποίοι κυβέρνησαν για 10 χρόνια και είχαν καταργήσει κάθε φόρο στερώντας εκατοντάδες εκατομμύρια από το κράτος για να εξυπηρετήσουν επενδυτές. Οι προτάσεις είναι κοστολογημένες και αυτά θα προκύψουν από μελέτες και δημόσιο διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς, με διαφάνεια».

Σε σχέση με τα faκe accounts, ο κ. Παρράς είπε ότι ο κ. Χριστοδουλίδης χρωστά σε όλους μια συγγνώμη διότι πρόκειται για συνομιλίες οι οποίες επηρεάζουν το δημόσιο συμφέρον. «Αν είναι δυνατόν να μπαίνουμε σε πόλεμο χαρακτήρων από άνθρωπο ο οποίος ζητά την ψήφο του κυπριακού λαού και δεν έχει πει μια συγγνώμη. Χθες απέφυγε καν να μπει στην ουσία», τόνισε.

Καταλήγοντας ο κ. Παρράς είπε ότι «εμείς λειτουργούμε στο φως και απ’ ότι φαίνεται οι υπόλοιποι θέλουν να λειτουργούν ή να συνεχίζουν να λειτουργούν με όρους του παρελθόντος, στο σκοτάδι. Απορώ πραγματικά πώς είναι δυνατόν να μπορούμε να εμπιστευτούμε ανθρώπους οι οποίοι απειλούν δημοσίως ότι θα ανοίξουν το Ασκό του Αιόλου. Δεν θα έπρεπε να τον είχαν ανοίξει ήδη αν είναι κάτι το οποίο μας επηρεάζει και μας αφορά όλους;».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση