ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ετοιμάζονται για τις τελευταίες τηλεμαχίες οι τρεις βασικοί υποψήφιοι

Ποιοι θα συμμετέχουν και τι θα συζητηθεί

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια ανάσα πριν από τη διεξαγωγή των Προεδρικών Εκλογών, οι τρεις βασικοί υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας ρίχνονται εκ νέου στην «αρένα» των τηλεμαχιών και διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τα ποσοστά τους και να εξασφαλίσουν μια θέση στον δεύτερο γύρο.

Αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν δύο debate, ένα την Τετάρτη (01/02) στις 22:00 στο ΡΙΚ και ένα διακαναλικό στις 21:15 την Παρασκευή (03/01). Το debate του ΡΙΚ θα παρουσιάζει ο Ανδρέας Κημήτρης και θα επικεντρωθεί στο Κυπριακό και τη διαφθορά, ενώ αυτό της Παρασκευής θα συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Έλλη Κοτζαμάνη από τον ANT1, Μιχάλης Παυλίδης από το OMEGA, Γιώργος Κασκάνης από τον ALPHA και Γιάννης Καρεκλάς από το SIGMA.

Σημειώνεται ότι τέθηκε ζήτημα συμμετοχής και των επτά υποψηφίων στο διακαναλικό debate μετά και την επιστολή που απέστειλε η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου προς τους διευθυντές των τεσσάρων σταθμών, ημερομηνίας 30 Ιανουαρίου 2023. Συγκεκριμένα, η Αρχή καλούσε τους τέσσερις ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να προσκαλέσουν στο debate της Παρασκευής κι άλλους υποψήφιους πέραν των τριών βασικών. Η επιστολή λάμβανε υπόψη τα παράπονα που υποβλήθηκαν από τους υποψήφιους Αχιλλέα Δημητριάδη και Χρίστο Χρίστου, για τον αποκλεισμό τους από την τελευταία τηλεμαχία. Ωστόσο τα κανάλια αποφάσισαν όπως πραγματοποιηθεί μόνο με τους τρείς βασικούς.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός ότι στα πλαίσια του φετινού προεκλογικού πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός τηλεμαχιών από κάθε άλλη φορά. Μέχρι στιγμής, διεξήχθησαν επτά τηλεοπτικά debate. Εκκρεμεί και το debate του λαού για το οποίο απηύθυνε κάλεσμα ο υποψήφιος και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, και στο οποίο ανταποκρίθηκαν θετικά οι Αχιλλέας Δημητριάδης, Γιώργος Κολοκασίδης, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και Χρίστος Χρίστου. Τα επιτελεία του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Ανδρέα Μαυρογιάννη επικαλούνται πρακτικές δυσκολίες και όπως φαίνεται δεν θα συμμετέχουν στο debate. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023