ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φαίδωνος: Κυβέρνηση συνασπισμού με Μαυρογιάννη

Ο Δήμαρχος Πάφου θα στηρίξει στο Πολιτικό Γραφείο την σύμπλευση με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κυβέρνηση συνασπισμού ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ προτείνει ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και αυτό θα προτείνει στο Πολιτικό Γραφείο όπως αποκάλυψε στο ραδιόφωνο του Πολίτη και την Κατερίνα Ηλιάδη. Όπως είπε θα πρέπει να υπάρξει ομαλοποίηση του πολιτικού συστήματος και δεν θα πρέπει ο ΔΗΣΥ να βλέπει ως μίασμα το ΑΚΕΛ και το αντίστροφο.

«Το ΑΚΕΛ είναι ένα αριστερό κόμμα, είναι πολύ διαφορετικό από τον ΔΗΣΥ» ανέφερε ο κ. Φαίδωνος σημειώνοντας πως αν έμενε χθες εκτός ο κ. Μαυρογιάννης, στελέχη του ΔΗΣΥ θα έλεγαν πως είναι η ώρα συνεργασίας «για να μην περάσουν οι διασπαστές». Όπως είπε, υπάρχουν στελέχη που στήριξαν τον Αβέρωφ Νεοφύτου και δεν θα είχαν πρόβλημα να ζητήσει στήριξη από το ΑΚΕΛ. «Γιατί να μη γίνει το ανάποδο;» διερωτήθηκε

Όπως εξήγησε ο Φαίδωνας Φαίδωνος, ο κ. Χριστοδουλίδης δεν είναι μέλος του ΔΗΣΥ, δεν σεβάστηκε καμία διαδικασία που σεβάστηκαν οι Κληρίδης, Μάτσης Κασουλίδης και δε μπορεί όπως είπε αυτό το αφήγημα περί ενότητας να επικρατήσει.

«Αντιλαμβάνεστε» υποστήριξε «ότι πλέον και με σφραγίδα επικρατεί ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός». Εξήγησε πως μία στήριξη ΔΗΣΥ στον Ανδρέα Μαυρογιάννη διασφαλίζει την επικράτηση της κληριδικής σχολής σκέψης στο κυπριακό και αυτή την άποψη την δέχεται και ο κ. Μαυρογιάννης δεν είναι αριστερός. «Αν στηρίζεται από ένα κόμμα της Αριστεράς δε μπορεί αυτό να είναι μίασμα» σημείωσε ο κ. Φαίδωνος. Υποστήριξε παράλληλα πως αν στηριχτεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης τότε θα υπάρξει κρίση ταυτότητας στον ΔΗΣΥ καθώς δεν υπάρχει σύνδεση του τι πρεσβεύει ο Νίκος Χριστοδουλίδης με την κληριδική σχολή σκέψης στο κυπριακό.

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος, αποκάλυψε μάλιστα πως ο Νίκος Αναστασιάδης θα βάλει στο τραπέζι την θέση για στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη κάτι που ο ίδιος διαφωνεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023