ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γ. Παναγιώτου: Ο Ν. Χριστοδουλίδης αφουγκράστηκε την κοινωνία

Η «Κ» ζήτησε και πήρε τον παλμό της προεκλογικής μάχης από τα επιτελεία τεσσάρων υποψηφίων

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Το άνοιγμα της κάλπης την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου έχει δημιουργήσει μια αυξημένη κινητικότητα στα επιτελεία των υποψηφίων προκειμένου τη μεθεπόμενη Κυριακή να γίνει το πρώτο βήμα επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί. Η «Κ» ζήτησε και πήρε τον παλμό της προεκλογικής μάχης από τα επιτελεία τεσσάρων υποψηφίων. Ο Γιάννης Παναγιώτου από το επιτελείο Χριστοδουλίδη δηλώνει πως ο υποψήφιός τους είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου στη βάση του προγράμματος που διαμόρφωσε με την κοινωνία. 

–Πώς αποτιμάτε την προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Χριστοδουλίδη;

–Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αφουγκράστηκε την κοινωνία και αποφάσισε να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας με στόχο τη μετάβαση της χώρας μας σε μια νέα πολιτική εποχή. Η υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη αγκαλιάστηκε από πολίτες προερχόμενους από όλους τους πολιτικούς χώρους, υποστηρίχθηκε από πολλά πολιτικά κόμματα και ενισχύεται καθημερινά από ένα ισχυρό κοινωνικό ρεύμα υποστήριξης. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ως ανεξάρτητος, πολυσυλλεκτικός και υπερκομματικός υποψήφιος είναι αποφασισμένος να σχηματίσει μια κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής που να αντανακλά την εθνική ενότητα και χρειάζεται μια ισχυρή λαϊκή εντολή προς αυτή την κατεύθυνση που θα τη λάβει μέσα από τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις προεδρικές εκλογές.

–Τι σας κάνει να πιστεύετε πως ο δικό σας υποψήφιος θα κάνει πράξη τις αλλαγές που επαγγέλλεται;

–Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, εφόσον λάβει την λαϊκή εντολή από τους πολίτες, είναι πανέτοιμος για ν’ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, διαθέτοντας τα κατάλληλα προσωπικά χαρακτηριστικά και τις κατάλληλες πολιτικές θέσεις. Διαμόρφωσε μαζί με την κοινωνία ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης με ορίζοντα πενταετίας και επεξεργάστηκε μαζί με ειδικούς ένα αναλυτικό σχέδιο δράσης για τους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησής του με κοστολογημένες, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις. Στο Σχέδιο Δράσης περιλαμβάνονται συγκεκριμένοι στόχοι για τις μεγάλες προκλήσεις της χώρας και για την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων της καθημερινότητας, ιδιαίτερα σε σχέση με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, τη στοχευμένη κοινωνική πολιτική, τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας και την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης.

–Πώς θα αντιμετωπίσει ο υποψήφιός σας τα σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών;

–Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι επικεντρωμένος στην επόμενη μέρα και έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών. Στο σχέδιο δράσης για τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη περιλαμβάνονται συγκεκριμένες ενέργειες με άμεσα αποτελέσματα για τον περιορισμό του κόστους ηλεκτρισμού και καυσίμων για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μέσα από την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης, τον μηδενισμό του ΦΠΑ στα φωτοβολταϊκά, την επιδότηση της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών κατά 100% για τους ευάλωτους και κατά 50% για όλους τους πολίτες. Για την αύξηση του ορίου του αφορολόγητου εισοδήματος στις 24.500 ευρώ με ετήσιο όφελος 1000 ευρώ για τους επηρεαζόμενους, για την επιδότηση των εισφορών στο ΤΚΑ για τους χαμηλόμισθους, για την αύξηση των χαμηλών συντάξεων κατά 5% με σημαντικό ετήσιο όφελος για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Για τη στοχευμένη μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως τα παιδικά προϊόντα και οι υπηρεσίες τεχνολογίας. Για την επίλυση εργασιακών ζητημάτων που επηρεάζουν χιλιάδες εργαζόμενους όπως οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου, οι εργαζόμενοι στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του υπουργείου Παιδείας και οι εργαζόμενοι με σύστημα βάρδιας και υπερωριακή απασχόληση. Για την επίλυση του προβλήματος των εξετάσεων τετραμήνων στην παιδεία, για τη λειτουργία ΤΑΕΠ στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια εντός του ΓεΣΥ, για την πρόσβαση σε σύγχρονα και καινοτόμα φάρμακα, για τους χρόνιους ασθενείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023