ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

H Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου εκπρόσωπος τύπου του Αβέρωφ

Διαβάστε το βιογραφικό της

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Ανακοινώθηκε και επίσημα ο διορισμός της Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου στην θέση της Εκπροσώπου Τύπου του επιτελείου του υποψήφιου πρόεδρου της Δημοκρατίας και προέδρου του ΔΗΣΥ κύριου Αβέρωφ Νεοφύτου. Την είδηση του διορισμού της κυρίας Παναγιώτου είχε δημοσιοποιήσει πρώτη η «Καθημερινή». Η κυρία Παναγιώτου είναι δικηγόρος ενώ συνόδευσε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ στο πρόσφατο ταξίδι του στο Ισραήλ ως σύμβουλός του.  

Η Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου είναι δικηγόρος με εικοσαετή εμπειρία καθώς και εκλελεγμένο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ανακοινώνει ότι η κα Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου αναλαμβάνει από σήμερα καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του Επιτελείου του.
 
Η Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου είναι δικηγόρος με εικοσαετή εμπειρία καθώς και εκλελεγμένο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Είναι επίσης Ειδική όσον αφορά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, πιστοποιημένη επιτυχώς από τον κορυφαίο οργανισμό παγκοσμίως K2Integrity, καθώς επίσης και αδειοδοτημένη Σύμβουλος Αφερεγγυότητας.

Μεταξύ άλλων συμμετοχών σε ιδιωτικά διοικητικά συμβούλια οργανισμών στην Κύπρο και το εξωτερικό, η κα Κωνσταντίνου-Παναγιώτου συμμετέχει ως Μέλος στο Συμβουλευτικό Σώμα του Εuropean Lawyers Foundation, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Κομισιόν καθώς και ως Πρωτεργάτης Εγκαθίδρυσης στο Δίκτυο Κοινωνικής Στήριξης Ορεινών Περιοχών.

Η κα Κωνσταντίνου-Παναγιώτου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1980 και από το 2005 ζει και εργάζεται στη Λευκωσία.

Βιογραφικό κ. Τζώρτζιας Κωνσταντίνου-Παναγιώτου

Η Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου είναι δικηγόρος με εικοσαετή εμπειρία καθώς και εκλελεγμένο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Είναι επίσης Ειδική όσον αφορά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, πιστοποιημένη επιτυχώς από τον κορυφαίο οργανισμό παγκοσμίως K2Integrity, καθώς επίσης και αδειοδοτημένη Σύμβουλος Αφερεγγυότητας. Μεταξύ άλλων συμμετοχών σε ιδιωτικά διοικητικά συμβούλια οργανισμών στην Κύπρο και το εξωτερικό, η κα Κωνσταντίνου-Παναγιώτου συμμετέχει ως Μέλος στο Συμβουλευτικό Σώμα του Εuropean Lawyers Foundation, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Κομισιόν καθώς και ως Πρωτεργάτης Εγκαθίδρυσης στο Δίκτυο Κοινωνικής Στήριξης Ορεινών Περιοχών.

Η κα Κωνσταντίνου-Παναγιώτου είναι η Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Συνέταιρος δικηγορικού οίκου. Έχει επίσης συνιδρύσει και συμμετέχει σε επιχειρήσεις στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας και ψηφιακού μετασχηματισμού, σε Κύπρο και Ελλάδα. Δίδαξε Εμπορικό Δίκαιο και Δίκαιο Καταπιστευμάτων στο Τμήμα Νομικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου την περίοδο 2011-2015. Το 2014 διορίστηκε από τον Προέδρο της Δημοκρατίας ως μέλος των Ομάδων Εργασίας για το Κυπριακό Πρόβλημα.  Την περίοδο 2018-2019 επιτέλεσε Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου και Γραμματέας Πολιτικού Εκσυγχρονισμού του ΔΗΣΥ και το 2019 ήταν Υποψήφια Ευρωβουλευτής.

Η κα Κωνσταντίνου-Παναγιώτου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1980 και από το 2005 ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Αποφοίτησε με άριστα από το Λανίτειο Λύκειο Α’ και κατέχει πτυχίο Νομικών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με πλήρη υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου. Έλαβε μεταπτυχιακό (Master of Laws) στο Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Leicester, στο Ηνωμένο Βασίλειο, με υποτροφία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, ολοκλήρωσε με επιτυχία δύο πιστοποιημένα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ΗΠΑ (Εγκλήματα πολέμου, γενοκτονίες και δικαιοσύνη, και στις Διεθνείς σχέσεις). 

Με έντονη δράση στα κοινά, η κα Κωνσταντίνου-Παναγιώτου εργάζεται για τη διαμόρφωση πολιτικών στους τομείς της Δικαιοσύνης, Ισότητας και Διακρίσεων και Συμμόρφωσης για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.  Μιλά άπταιστα αγγλικά και γαλλικά. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση