ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η μάχη της κάλπης έχει τρίτο γύρο

Συμφωνίες δείχνουν πως νέα δεδομένα διαγράφονται την επόμενη μέρα στο πολιτικό τοπίο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο προεκλογικός είναι μακρύς, όμως τα στοιχήματα δεν περιορίζονται πλέον στο ποιος θα εκλεγεί. Αντιθέτως καταγράφονται κινήσεις που συνδέονται άμεσα με την επόμενη μέρα των εκλογών και κυρίως με το πολιτικό τοπίο που σίγουρα θα αναδιαμορφωθεί. Η τηλεμαχία έβγαλε στο προσκήνιο τα μηνύματα με τα οποία θα οδηγηθούν στην κάλπη, αλλά και τις προθέσεις τους για την επόμενη μέρα.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στέλνει μήνυμα και στους δελφίνους αλλά και στον κόσμο πως έστω κι αν χάσει μένει στο πολιτικό παιχνίδι. Κάνει μάλιστα για πρώτη φορά την παραδοχή πως υπήρχε όντως plan b. Την απόσυρσή του υπέρ της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη.Ο Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσιάζεται βέβαιος ότι θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος και κάνει κάλεσμα σε Συναγερμικά στελέχη να τον ακολουθήσουν αν εκλεγεί διαμηνύοντας πως δεν διασπά τον ΔΗΣΥ.

Η συζήτηση γύρω από το τι συμφωνήθηκε μεταξύ του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Ενδιάμεσου –ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη ότι αποτελεί έκθεση ιδεών- έχει ήδη επικρατήσει στην επικαιρότητα και φαίνεται να συνδέεται με το πως θα κυβερνήσει αν τελικά θα εκλεγεί. Όλο αυτό ανοίγει καθαρά όχι μόνο την συζήτηση για την επόμενη μέρα στον ΔΗΣΥ αλλά για το πως μετασχηματίζεται η Δεξιά.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης από την άλλη, ενισχυμένος ψυχολογικά από τα δημοσκοπικά ευρήματα, τις δημόσιες δηλώσεις στήριξης από προσωπικότητες, βελτιώνει την τηλεοπτική του παρουσία και ενισχύει τον αντιπολιτευτικό του λόγο δίδοντας πλέον σαφή έμφαση στα της διαφθοράς.

 

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Μαρίνας Οικονομίδου, της Οριάνας Παπαντωνίου και του Γιάννη Ιωάννου στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση