ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καρογιάν: «Αβέρωφ δώστα όλα»

Πώς σχολιάζει η ΔΗΠΑ τις αναφορές του Αβέρωφ Νεοφύτου σε podcast

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τις αναφορές του Αβέρωφ Νεοφύτου σε podcast στον Άλφα Κύπρου εξέδωσε η Δημοκρατική Παράταξη. Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «είναι φανερό πως η προσέγγιση του κ. Νεοφύτου στο κυπριακό είναι «Αβέρωφ δώστα όλα», πράμα εθνικά επικίνδυνο και τραγικό για το μέλλον της πατρίδας μας».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Σε πρόσφατη συνέντευξη (podcast) στον Άλφα Κύπρου, ο υποψήφιος για την Προεδρία κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, έκανε κάποιες δηλώσεις για τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας και το Φυσικό Αέριο, οι οποίες μας ξενίζουν. 

Για εμάς, το φυσικό αέριο αποτελεί τον φυσικό πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας  και εθνική παρακαταθήκη των μελλοντικών γενεών.  

Ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί ως ένα πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ούτε με αφέλεια, ούτε με επιπολαιότητα.  

Τα όσα εκστόμισε ο κ. Νεοφύτου, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα, τα οποία οφείλει να απαντήσει:

  • Διαφωνεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον ενεργειακό σχεδιασμό της κυβέρνησης του; 
  • Θεωρεί όντως ότι ο East Med ήταν η αιτία για την παρουσίαση του τουρκικού δόγματος για τη «Γαλάζια Πατρίδα» και το παράνομο Τουρκολιβικό μνημόνιο;
  • Με ποια λογική πρέπει να δοθεί προνομιακή πρόσβαση στην Τουρκία αντί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είναι ο σχεδιασμός μας; 
  • Ο κ. Νεοφύτου πιστεύει πραγματικά αυτό που είπε ότι «η Τουρκία συνωμότησε με την ExxonMobil και την Qatar Petroleum για να αδειοδοτηθούν και να προχωρήσουν σε ανακαλύψεις Φυσικού Αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ»;

Είναι φανερό πως η προσέγγιση του κ. Νεοφύτου στο κυπριακό είναι «Αβέρωφ δώστα όλα», πράμα εθνικά επικίνδυνο και τραγικό για το μέλλον της πατρίδας μας. H αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου στην Κυπριακή ΑΟΖ παρέχει τη μοναδική ευκαιρία για την Κύπρο να προωθήσει και να αναδείξει τον γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό της ρόλο, ως παράγοντα της ενεργειακής ασφάλειας και αυτάρκειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.     

Την ώρα που η Ε.Ε. διερευνά όλους τους εναλλακτικούς τρόπους απεξάρτησης της από το ρωσικό φυσικό αέριο, μια χώρα μέλος της Ε.Ε. με επιβεβαιωμένα αποθέματα φυσικού αερίου όπως η Κύπρος, επιβάλλεται να έχει τον ανάλογο λόγο και ρόλο και όχι να θέτει ως προτεραιότητα τον αμφίβολο εξευμενισμό του νεοσουλτάνου της Άγκυρας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023