ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κωνσταντίνος Ιωάννου: Ο Χριστοδουλίδης αποτελεί την μοναδική επιλογή

«Γνώμονας των αποφάσεών μας δεν μπορεί να είναι ο ρεβανσισμός αλλά η ορθολογική αντιμετώπιση των δεδομένων»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υπέρ του Νίκου Χριστοδουλίδη τάσσεται ο τέως Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι η οικονομική, πολιτική και κοινωνική σταθερότητα, που επιτεύχθηκαν επί διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, μπορεί να διασφαλιστούν μέσα από την παρουσία του ΔΗΣΥ σε ένα σχήμα με άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ο αποκλεισμός του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, φέρνει την πλειοψηφία των συναγερμικών ψηφοφόρων μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αδυναμία επίτευξης συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις, όμως αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει σε δεύτερο χρόνο. Αυτή την ώρα προέχει η απόφαση για τις εκλογές της Κυριακής.

Θεωρώ ότι η οικονομική, πολιτική και κοινωνική σταθερότητα, που επιτεύχθηκαν επί διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, μπορεί να διασφαλιστούν μέσα από την παρουσία του ΔΗΣΥ σε ένα σχήμα με άλλες πολιτικές δυνάμεις. Η αντιμετώπιση των τεράστιων οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας εξαιτίας των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το μεταναστευτικό, η αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της Κύπρου, και βεβαίως, η ανάληψη πρωτοβουλιών για σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό, επιτάσσουν τη μέγιστη συνεννόηση.

Έχω την άποψη ότι οι στοχεύσεις αυτές υπηρετούνται με τη στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον οποίο υπηρέτησα στην ίδια κυβέρνηση, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Με κάθε σεβασμό προς όλους, δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι τη δεδομένη στιγμή, ο Νίκος Χριστοδουλίδης αποτελεί την μοναδική επιλογή που έχουμε μπροστά μας όσοι ιεραρχούμε ως ύψιστη προτεραιότητα την ανάγκη για διατήρηση και βελτίωση όσων κατακτήσαμε μέχρι σήμερα, όπως είναι η οικονομική ανάπτυξη, το ΓεΣΥ, το κράτος πρόνοιας, οι μεταρρυθμίσεις και πολλά άλλα, για τα οποία είμαστε υπερήφανοι.

Η απογοήτευση και η πικρία είναι κατανοητά αλλά δεν πρέπει να αφεθούν να επηρεάσουν την ευθυκρισία μας. Γνώμονας των αποφάσεών μας δεν μπορεί να είναι ο ρεβανσισμός αλλά η ορθολογική αντιμετώπιση των δεδομένων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, επιλέγω να στηρίξω τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια τις πολιτικές εκείνες, που παρά τα σφάλματα και τις αδυναμίες, ασπάζομαι και θέλω να διαφυλάξω για το καλό της χώρας.

Κωνσταντίνος Ιωάννου, τέως υπουργός Υγείας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023