ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λάρνακα - Ανοιξαν οι κάλπες στα 185 εκλογικά κέντρα

Τα μικρότερα και τα μεγαλύτερα εκλογικά κέντρα στην Επαρχία

ΚΥΠΕ

Ανοιξαν κανονικά στις 7 το πρωί σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου τα 185 εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, για τον Α γύρο των Προεδρικών εκλογών.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Επαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου «συνολικά την Κυριακή θα λειτουργήσουν στη πόλη και επαρχία Λάρνακας 185 εκλογικά κέντρα. Συγκεκριμένα στη Λάρνακα θα λειτουργήσουν 62 εκλογικά κέντρα, στον Δήμο Αθηένου 6, στον Δήμο Αραδίππου 20, στον Δήμο Λιβαδιών 8, στον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού 10 και στον Δήμο Πάνω Λευκάρων 2, ενώ στις Κοινότητες της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας θα λειτουργήσουν 77 εκλογικά κέντρα».

Πρόσθεσε ότι «τα μικρότερα εκλογικά κέντρα είναι στη Μελίνη με 86 εκλογείς και στον Κάτω Δρυ με 94 εκλογείς. Τα μεγαλύτερα εκλογικά κέντρα είναι στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο (Ενορία Χρυσοπολίτισσας Κέντρο Α) με 660 εκλογείς, στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο (Ενορία Χρυσοπολίτισσας Κέντρο Β)με 651 εκλογείς και στη Κοινότητα Μαζωτού με 651 εκλογείς».                                                                                   

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηστεφάνου «θα υπάρξουν έξι Κοινότητες οι οποίες θα ενωθούν για να δημιουργηθούν τρία εκλογικά κέντρα, δηλαδή Αγγλισίδες -  Μεννόγια, Βάβλα - Λάγια και Κόρνος – Δελίκηπος».

Σημείωσε πως "ο αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές της Κυριακής είναι 95.518, σε σύγκριση με 92.795 που ήταν στις προεδρικές εκλογές του 2018 και 90.694 του 2013. Στις εκλογές θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και 178 Τ/κ ψηφοφόροι».

Ανέφερε ακόμα ότι "κατά τη διάρκεια των εκλογών της Κυριακής θα εργαστούν συνολικά 890 δημόσιοι λειτουργοί και άνεργοι πτυχιούχοι".

Εξάλλου σύμφωνα με τον Χάρη Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «στην πόλη και επαρχία Λάρνακας 173 αστυνομικοί της ΑΔΕ Λάρνακας θα αστυνομεύσουν τα 167 εκλογικά κέντρα. Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας θα ενισχυθεί και με 16 μέλη της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ)".

Τέλος, δήλωσε ότι "στα 18 εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στις Κοινότητες Ξυλοφάγου, Ξυλοτύμπου και Ορμήδειας, η αστυνόμευση θα γίνει από μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου, αφού αστυνομικά εμπίπτουν στην ΑΔΕ Αμμοχώστου αλλά διοικητικά ανήκουν στην επαρχία Λάρνακας. Ωστόσο με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας οι 18 κάλπες από τις τρεις Κοινότητες θα μεταφερθούν στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023