ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μ. Καρογιάν για εκλογές: Να διατρανώσουμε την πίστη στη νίκη

«Θα νικήσουμε, γιατί ξέρουμε ότι η νίκη μας αυτή θα συμβάλει στην αποκατάσταση της χαμένης αξιοπιστίας της πολιτικής μας ζωής» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

«Θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, γιατί ξέρουμε ότι η ΝΙΚΗ μας αυτή θα συμβάλει στην αποκατάσταση της χαμένης αξιοπιστίας της πολιτικής μας ζωής» ανέφερε στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, στο Πολιτικό Συμβούλιο και στην παρουσία του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Προέδρου της ΔΗΠΑ

Αγαπητές φίλες,
Αγαπητοί φίλοι,
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,


Διανύουμε τα τελευταία μέτρα της απόστασης που μας χωρίζει από τις κάλπες των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου.

Από τις εκλογές που όλοι περιμένουμε να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή στην πολιτική ιστορία του τόπου μας.

Είναι η εποχή που θα αρχίσει με την ανάδειξη του Νίκου Χριστοδουλίδη στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας μας.

Η εποχή που ο τόπος μας θα αποκτήσει μια ηγεσία ικανή να αντιληφθεί τα μηνύματα των καιρών, να ενσαρκώσει τις προσδοκίες του λαού μας, να δώσει σάρκα και οστά στα οράματά του.

Καλωσορίζω με την σειρά μου τον Νίκο Χριστοδουλίδη που εμφανίζεται για πρώτη φορά ενώπιον της Παράταξης.

Τον ευχαριστώ, όμως πάνω από όλα για τις ελπίδες που δίνει στα μέλη της Παράταξής μας, ότι με την διακυβέρνησή του θα γίνουν πράξη πολλά από τα οράματά τους.

Πολλά από τα οράματα που οδήγησαν στην ίδρυση της ΔΗΠΑ και καθοδήγησαν την μέχρι σήμερα δράση και πορεία της.

Είναι για όλους μας ώρες ευθύνης και μεγάλων αποφάσεων για την Κύπρο και το μέλλον της.

Διακυβεύεται η λύση του κυπριακού.

Διακυβεύεται η αποτροπή της οριστικής διχοτόμησης της πατρίδας μας.

Διακυβεύεται η επιβίωση της οικονομίας μας και της κοινωνίας μας.

Διακυβεύεται η επιστροφή σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης που δεν θα μπορέσουν να επιτευχθούν εάν δεν διορθωθούν τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας και αν δεν υπάρξει ριζική του παραγωγικού της μοντέλου.

Διακυβεύεται η ενίσχυση ή η κατάργηση του κοινωνικού κράτους,

Διακυβεύεται η προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων,

Διακυβεύεται το αύριο μιας μεσαίας τάξης που απειλείται, φτωχοποιείται, κινδυνεύει να δει τα παιδιά της να μεγαλώνουν φτωχότερα από τους γονείς τους.

Διακυβεύεται η διατήρηση του δικαιώματος της νέας γενιάς να πραγματοποιήσει τα όνειρά της.

Διακυβεύεται η επιβίωση της Δημοκρατίας μας και το μέλλον αυτού του τόπου.

Με μια φράση, διακυβεύεται η ίδια η υπόστασή μας, η ικανότητα μας να απαντήσουμε αποτελεσματικά στις προκλήσεις ενός κόσμου που αλλάζει ραγδαία και αδυσώπητα, που αφήνει πίσω του αυτούς που μένουν καθηλωμένοι στο παρελθόν, δεν αντιλαμβάνονται τα μηνύματά του παρόντος, δεν μπορούν προσαρμόζονται στις ανάγκες του μέλλοντος.
Για να απαντηθούν, όμως όλες αυτές οι προκλήσεις, υπάρχει μια προϋπόθεση: Να επικρατήσουν συνθήκες πολιτικής συνεννόησης, κοινωνικής συνοχής και εθνικής ενότητας.

Οι συνθήκες, ακριβώς που υπόσχεται να εξασφαλίσει η εφαρμογή του προγράμματος του υποψήφιου προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Είμαστε περήφανοι για την συμβολή μας στη διαμόρφωση του. Είμαστε περήφανοι που συμβάλαμε στην μετατροπή της απαίτησης για εθνική ενότητα σε προτεραιότητα της νέας διακυβέρνησης.

Είμαστε σίγουροι ότι αντανακλά την βαθιά κοινωνική επιθυμία της κοινωνικής πλειοψηφίας για αλλαγή σελίδας στην Ιστορία και ανανέωση της πολιτικής μας ζωής και στην αναγέννηση των σχέσεων της με τους ίδιους του πολίτες.

Δεν πρόκειται να μακρηγορήσω,
Δεν πρόκειται να σας κουράσω σε μια εκδήλωση που θέλει απλώς να είναι ένα σάλπισμα ΝΙΚΗΣ.

Όλοι ξέρουμε την υπαρξιακή σημασία που έχει για όλους μας η ΝΙΚΗ του Νίκου Χριστοδουλίδη στις επικείμενες εκλογές.

Όλοι ξέρουμε πια πόσο βαθιά ριζωμένη είναι η επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας για μια νέα ηγεσία, προερχόμενη από μια νέα πολιτική γενιά και προικισμένη με την ικανή να αντιλαμβάνεται και να παρακολουθείς τις σύγχρονες εξελίξεις.

Είμαστε υπερήφανοι που εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια που είχαμε για να βάλουμε ένα τέρμα στον αυτοκαταστροφικό κατακερματισμό του πολιτικού μας συστήματος και στους άνευ ουσιαστικού περιεχομένου κομματικούς ανταγωνισμούς.

Είμαστε, όμως ακόμα πιο περήφανοι, που σήμερα βρισκόμαστε πολύ κοντά στην εκπλήρωση του ιδρυτικού στόχου που ήταν για την Παράταξή μας, ανανέωση του πολιτικού μας συστήματος, η ανασύνταξη του και η απελευθέρωσή του από τα δεσμά των προσωπικών φιλοδοξιών, των παλαιοκομματικών πρακτικών και των στείρων μικροκομματικών αντιπαραθέσεων.

Γιατί η αναπαραγωγή των παραδοσιακών αντιθέσεων, αποτελεί απλώς προοίμιο μιας γενικευμένης παρακμής.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακολουθώντας την πεπατημένη οδηγούμαστε σε αδιέξοδα,

Ότι ο εγκλωβισμός μας στις αντιλήψεις του παρελθόντος οδηγεί σε αδράνεια τις δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις.

Αν σήμερα βρισκόμαστε εδώ είναι για να διατρανώσουμε την πίστη στη ΝΙΚΗ της 5ης Φεβρουαρίου.

Είναι, γιατί η νίκη αυτή αποτελεί όρο αναγέννησης της κοινωνίας μας, αναπτέρωσης της νέας γενιάς, διάνοιξη νέων οριζόντων για το μέλλον της.

Θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, γιατί ξέρουμε ότι η ΝΙΚΗ μας αυτή θα συμβάλει στην αποκατάσταση της χαμένης αξιοπιστίας της πολιτικής μας ζωής.

Θα είναι η αρχή της υπέρβασης μιας κρίσης που άρχισε από την στιγμή, ακριβώς που η άσκηση της εξουσίας έχασε το νόημα που είχε ως μέσο βελτίωσης της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, γιατί η ΝΙΚΗ μας θα δώσει στον τόπο μας την μεταρρυθμιστική πνοή που χρειάζεται για να πιστέψει στις δυνάμεις του και στις δυνατότητες που του δίνει ο στόχος της εθνικής συνεννόησης.

Από εσάς εξαρτάται πλέον η μετατροπή της σε ΔΥΝΑΜΗ λύτρωσης της κοινωνίας μας από τις παθογένειες και τις αντιθέσεις του παρελθόντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023