ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσικαλάς για debate: O μόνος που έφυγε στεγνός από το studio ήταν ο Αβέρωφ

Ακούστε ηχητικό με τις δηλώσεις του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του ΔΗΣΥ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για τις εντυπώσεις του αλλά και για την εικόνα που του άφησε η χθεσινή - πρώτη τηλεμαχία των τριών βασικών υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας μίλησε στην εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων» της Οριάνας Παπαντωνίου (ΣΠΟΡ FM 95,0) ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΔΗΣΥ, Μιχάλης Τσικαλάς, αφήνοντας αιχμές προς τους άλλους δύο ανθυποψηφίους του Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωσή του ότι «χθες το απόγευμα έβρεχε και ο μόνος που έφυγε στεγνός από το studio του ΡΙΚ και ο μόνος που γλύτωσε από την μπόρα της γενικολογίας ήταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου». Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Τσικαλάς, το χθεσινό θέμα αφορούσε κυρίως την οικονομία και «όταν μιλάμε για την οικονομία θα πρέπει να είμαστε όχι απλά συγκεκριμένοι αλλά να μιλάμε με νούμερα και να ξέρουμε τι λέμε». Υποστήριξε ότι «χθες ακούσαμε πολλές φορές τη λέξη συγκεκριμένα, αλλά συγκεκριμένα μέτρα από τους άλλους δύο υποψηφίους δεν ακούσαμε». Ερωτηθείς αν ο κ. Νεοφύτου είπε συγκεκριμένα πράγματα, ο κ. Τσικαλάς απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα και ότι «αυτά περιμέναμε να ακούσουμε και από τους ανθυποψηφίους του».

Ερωτηθείς για το Κυπριακό και τις «αιχμές» που άφησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης ότι τόσο ο Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δεν επέδειξαν μέχρι στιγμής αξιοπιστία, ο κ. Τσικαλάς ανέφερε ότι «η αξιοπιστία την οποία αναζητούμε αντανακλάται και στις κινήσεις τις οποίες κάνουμε προς τον διεθνή παράγοντα. Τα ΜΟΕ που κατατέθηκαν από τον Πρόεδρο και προωθηθήκαν από τον ΥΠΕΞ είναι μια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Δείχνει ότι είμαστε αξιόπιστοι και ότι εννοούμε αυτά που λέμε. Ο κ. Αβέρωφ σίγουρα θα συνεχίσει να είναι εποικοδομητικός ως προς το Κυπριακό και να φέρνει προτάσεις οι οποίες θα σπάσουν το αδιέξοδο».

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του κ. Χριστοδουλίδη ότι ο κ. Νεοφύτου τον αποκαλεί τον «άλλο υποψήφιο», ο κ. Τσικαλάς είπε «ξέρετε όλα τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία έχουν στολίσει από καιρό σε καιρό τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Κάτι το οποίο ειπώθηκε πάνω στη ροή του λόγου ας μην το γυρνάμε εναντίον του». Μάλιστα, ανέφερε ότι θεωρεί πολύ προσβλητικότερη τη στάση και τις λέξεις που χρησιμοποίησε ο κ. Χριστοδουλίδης, «μη απαντώντας σχετικά με αυτά που είδαν τα φώτα της δημοσιότητας για τα fake accounts». «Περίμενε ο κάθε πολίτης να απαντήσει, να ζητήσει συγγνώμη ή να διαψεύσει. Όχι μόνο δεν έγινε αυτό αλλά εξαπέλυσε και απειλές ότι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου», τόνισε ο κ. Τσικαλάς. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση