ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαυρογιάννης: Η Κύπρος χρειάζεται εξωστρεφή γεωργία και κτηνοτροφία

Ο υποψήφιος Πρόεδρος μιλούσε στη Συνεστίαση Αγροτών της ΕΚΑ όπου και παρουσίασε τις 16 θέσεις του για τον Αγροτικό Τομέα

ΚΥΠΕ

Η Κύπρος χρειάζεται εξωστρεφή, σύγχρονη και βιώσιμη γεωργία και κτηνοτροφία, ικανή να ανταποκρίνεται πλήρως στα ευρωπαϊκά πρότυπα και να ανταγωνίζεται αντίστοιχα προϊόντα, σε υψηλό επίπεδο ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων ανέφερε σε χαιρετισμό του χθες βράδυ ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ανδρεας Μαυρογιάννης.

Μιλούσε στη Συνεστίαση Αγροτών της ΕΚΑ όπου και παρουσίασε τις 16 θέσεις του για τον Αγροτικό Τομέα.

Η παρούσα οικονομική συγκυρία υψηλού πληθωρισμού απειλεί να δώσει τη χαριστική βολή στην ήδη εξουθενωμένη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας, με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον του τόπου σημείωσε ο κ. Μαυρογιάννης.

Στόχος ανέφερε είναι οι υψηλές προδιαγραφές και η αυξημένη παραγωγικότητα να οδηγήσουν σε αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών, με πολλαπλά οφέλη για την κυπριακή οικονομία.

Ένας πρωτογενής τομέας βασισμένος πλέον στην κυκλική οικονομία και τη βιολογική καλλιέργεια, που θα αξιοποιεί τα κλιματολογικά πλεονεκτήματα της Κύπρου αλλά και τα αποτελέσματα της έρευνας και της καινοτομίας, είναι η μόνη ικανοποιητική απάντηση στις προκλήσεις του σήμερα ανεφερε.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΚΑ έδωσε στον Ανδρέα Μαυρογιάννη το βιβλίο του αγροτικού κινήματος «Από τα πέτρινα χρόνια μέχρι σήμερα» μέσα από το οποίο εξιστορούνται όλοι οι αγώνες που έγιναν τον τελευταίο αιώνα στον τόπο μας.

Το Συμβούλιο της ΕΚΑ έδωσε επίσης στον κ. Μαυρογιάννη και ένα κομμάτι βράχου από τα βουνά του Τροόδους πάνω στο οποίο αναγράφονται δύο ποιήματα του Τεύκρου Ανθία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση