ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μαυρογιάννης στην «Διασπορά Ειδήσεων» για Αβέρωφ: Στον πανικό τους λένε ό,τι θέλουν

Όσα δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων» του «ΣΠΟΡ FM 95.0» με την δημοσιογράφο Οριάνα Παπαντωνίου μίλησε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, στέλνοντας το μήνυμα ότι η εκλογή του θα φέρει αλλαγή, ελπίδα και ποιότητα στη ζωή του κυπριακού λαού. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυρογιάννης είπε «είμαστε οι φορείς της αλλαγής, της ελπίδας και ελπίζουμε ότι ο κυπριακός λαός με τη ψήφο του θα μας επιτρέψει να γυρίσουμε σελίδα για να δούμε καλύτερες μέρες στο κυπριακό, στην εσωτερική διακυβέρνηση και κυρίως περισσότερη ποιότητα στη ζωή των ανθρώπων, περισσότερο σεβασμό και μια νέα προσέγγιση της πολιτικής και της σχέσης μεταξύ του πολίτη και του κράτους». 

«Εκ του πονηρού» οι δηλώσεις Αβέρωφ

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Αβέρωφ Νεοφύτου ότι «θα καταστεί έρμαιο στις ιδεοληψίες και τις αγκυλώσεις του ΑΚΕΛ» και ότι «θα δανειστεί πολιτικές που οδήγησαν παλιότερα τον τόπο στην χρεοκοπία και την εξαθλίωση» ο κ. Μαυρογιάννης υποστήριξε ότι «είναι πολύ εύκολο να το λέει ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Δεν έχει και τίποτα άλλο. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα και βεβαίως ξέρουμε ότι είναι εκ του πονηρού». Πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι ένας ανεξάρτητος υποψήφιος, ότι ποτέ δεν άνηκε σε οποιοδήποτε κόμμα και ότι το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς τον τιμά με την εμπιστοσύνη του. «Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτά που λέει ο κ. Αβέρωφ σε όρους ορθολογικούς. Από την άλλη, στον πανικό τους πριν από τις εκλογές λένε ό,τι θέλουν», τόνισε.

Συνεχιστές της παρούσας κυβέρνησης Αβέρωφ - Χριστοδουλίδης

Σε σχόλιο ότι το ΑΚΕΛ και οι υποστηριχτές του βγάζουν προς τα έξω το μήνυμα «συνέχιση της διακυβέρνησης Αναστασιάδη ή Ανδρέας Μαυρογιάννης» και ερωτηθείς αν πιστεύει ότι οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης θα ακολουθήσουν τις ίδιες πολιτικές της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, ο κ. Μαυρογιάννης απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι «αυτό φαίνεται από όλα όσα λένε». Υποστήριξε ότι είναι συνεχιστές της παρούσας κυβέρνησης «η οποία έχει επισωρεύσει όλα αυτά τα προβλήματα στην κοινωνία και την αδυναμία μας να τα βγάλουμε πέρα». Κληθείς να διευκρινίσει αν δεν θα ακολουθήσει τις ιδεοληψίες και τις πολιτικές του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι σήμερα «ούτε το ίδιο το ΑΚΕΛ δεν τοποθετείται με βάση ιδεοληψίες αλλά προσπαθεί να βελτιώσει τη ζωή των πολλών, των εργαζομένων».

Άκρατος λαϊκισμός το debate του λαού

Σε ερώτηση γιατί αρνήθηκε να συμμετάσχει στο debate του λαού το οποίο πρότεινε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κ. Μαυρογιάννης ξεκαθάρισε: «Εγώ δεν φοβάμαι τίποτα, φοβάμαι μόνο τον θεό που με έπλασε και αυτό είναι σχετικό γιατί πιστεύω ότι τα πάω καλά με το Θεό και μ’ αγαπάει. Αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι σημαίνει αυτό πέρα από ένα άκρατο λαϊκισμό και δημαγωγία. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι που θα μαζευτούν εκεί καθ’ υπόδειξη είναι περισσότερο ο λαός από τις χιλιάδες ανθρώπους που βλέπουμε καθημερινά; Εγώ προσπαθώ μέρα νύχτα να είμαι σε επαφή με τους ανθρώπους. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω οποιαδήποτε συζήτηση αλλά δεν μπορώ να γίνομαι εργαλείο στη δημαγωγία άλλων». 

Έλλειψη πολιτικού ήθους η λογοκλοπή Χριστοδουλίδη

Αναφορικά με την καταγγελία του Επιτελείου του για «νέο κρούσμα λογοκλοπής» από τον Νίκο Χριστοδουλίδη σχετικά με την πρόταση του για σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για διορισμούς Επιτροπών και Συμβουλίων, ο κ. Μαυρογιάννης είπε πως πρόκειται για έλλειψη στοιχειώδους πολιτικού ήθους. «Είναι σπουδαίο πράγμα να πεις ότι συμφωνείς με μια ιδέα που έχει ένα άλλο επιτελείο; Είναι σπουδαίο πράγμα να κάνεις μια αναφορά στην πηγή σου;» διερωτήθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Ο Μαυρογιάννης, ΕΔΟΝοπουλάκι της προδημοτικής στην τρίτη ηλικία, μπήκε βαθιά στον παραλογισμό, του ΑΚΕΛ, και ακολουθεί μιμητικά.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023