ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με Χριστοδουλίδη στον β’ γύρο ο Γιωρκάτζης

Θέση για την δεύτερη Κυριακή έλαβε ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τον Νίκο Χριστοδουλίδη θα στηρίξει στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Την θέση του αποκάλυψε στον ALPHA και στην δημοσιογράφο Κατερίνα Αγαπητού. Όπως ανέφερε ο ίδιος στήριξε τον Αβέρωφ Νεοφύτου στον α γύρο και σημείωσε πως η πλησιέστερη πρόταση ώστε η Κύπρος «να συνεχίσει την ασφαλή, τη συνετή οικονομική πολιτική, τη δημοσιονομική σταθερότητα με κοινωνική ευαισθησία διαφυλάσσοντας τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της είναι η επιλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη».

Η σχετική ανακοίνωση

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης δήλωσε το πρωί στον Άλφα ότι η επιλογή του για τον Β’ γύρο των προεδρικών εκλογών είναι ο Νίκος Χριστοδουίδης. Συγκεκριμένα, ο κ. Γιωρκάτζης δήλωσε ότι στον Α’ γύρο στήριξε την υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ανέφερε ότι ένας από τους λόγους που μέτρησαν σε αυτή την επιλογή ήταν η σημαντική και ουσιαστική στήριξη της οποίας έτυχε η Λευκωσία τα τελευταία δέκα χρόνια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση και τους αρμοδιους υπουργούς. Η στήριξη αυτή και η συνεργασία που αναπτύχθηκε, είπε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, «μέτρησε – μαζί με άλλους παράγοντες φυσικά – στην επιλογή μου για τον πρώτο γύρο. Γι’ αυτό στήριξα την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου». Με βάση το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, συνέχισε ο κ. Γιωρκάτζης, η συγκεκριμένη επιλογή δεν βρίσκεται ενώπιόν μας στο δεύτερο γύρο. «Κρίνω ότι η πλησιέστερη πρόταση που έχουμε ενώπιον μας, ώστε η χώρα μας να συνεχίσει την ασφαλή και συνετή οικονομική πολιτική και τη δημοσιονομική σταθερότητα με κοινωνική ευαισθησία, διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της, είναι η επιλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη». Είπε επίσης ότι αντιλαμβάνεται την απογοήτευση για το αποτέλεσμα, όπως και την πικρία και τον θυμό που υπάρχει. «Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αυτά τα συναισθήματα, όμως, η πικρία και ο θυμός δεν ήταν ποτέ καλοί σύμβουλοι», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023