ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μητσοτάκης: Η εκλογή Χριστοδουλίδη δίνει νέα πνοή

Τι αναφέρει στην συγχαρητήρια επιστολή του ο Έλληνας Πρωθυπουργός

ΚΥΠΕ

Τη βεβαιότητα ότι η εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα δώσει νέα πνοή στις μακροχρόνιες προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και όλων των πολιτών της για τερματισμό της τουρκικής κατοχής στο πλαίσιο μιας συνολικής και αμοιβαία αποδεκτής, μεταξύ των δύο κοινοτήτων λύσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλε στον εκλελεγμένο Πρόεδρο την Πέμπτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη, στην επιστολή, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι θεμέλιος λίθος, εγγύηση και πηγή αποτελεσματικότητας της πολιτικής της Ελλάδας στο Κυπριακό, είναι η διαρκής διαβούλευση και ο πλήρης συντονισμός με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Καταλήγοντας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός αφού εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του κ. Χριστοδουλίδη, διαβεβαιώνει ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση και η Ελλάδα σύσσωμη βρίσκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Δένδιας: Πλεονέκτημα η εμπειρία Χριστοδουλίδη

Εξάλλου, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, στη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον εκλελεγμένο Πρόεδρο, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η πολυετής εμπειρία του ως Υπουργού Εξωτερικών και ως διπλωμάτη, θα αποτελέσουν πολύτιμο πλεονέκτημα για την περαιτέρω ενίσχυση της διεθνούς θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και γενικότερα στο διεθνές γίγνεσθαι. Θα συμβάλει επίσης, όπως αναφέρει, «στις νέες προσπάθειες που θα καταβάλλετε για την επίλυση του μεγάλου διεθνούς ζητήματος εισβολής και κατοχής που είναι το Κυπριακό».

«Να είστε απολύτως βέβαιος ότι το Κυπριακό παραμένει κορυφαία εθνική προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Θεμέλιος λίθος της πολιτικής μας εν προκειμένω είναι η διαρκής συνεργασία και ο πλήρης συντονισμός μας με την Κυπριακή Δημοκρατία, σε όλα τα επίπεδα», διαβεβαιώνει ο κ. Δένδιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023