ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ν. Παπαδόπουλος: Γιατί o Χριστοδουλίδης δεν ζήτησε οικονομική στήριξη από το ΔΗΚΟ

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος του κόμματος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Ο κ. Χριστοδουλίδης μπορεί να στηρίξει τη δική του εκστρατεία από εισφορές που έχει πάρει από φυσικά και νομικά πρόσωπα», ανέφερε ο Νικόλας Παπαδόπουλος σχετικά γιατί το ΔΗΚΟ δεν στήριξε οικονομικά τον υποψήφιο.

Σε δηλώσεις του στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε «ο κ. Χριστοδουλίδης δεν έχει ζητήσει οικονομική στήριξη από το Δημοκρατικό Κόμμα». Ερωτώμενος για το κονδύλι που έχει στη διάθεση του το κόμμα για τις εκλογές, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε «δεν υπάρχει τέτοιο κονδύλι και δεν έχει δοθεί κονδύλι στα κόμματα για τις Προεδρικές. Αυτή είναι μια παραπληροφόρηση που έχει προκληθεί από τη σύγχυση που κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν στον κυπριακό λαό. Τα κόμματα δεν έχουν πάρει ούτε ένα σεντ επιπρόσθετης χορηγίας για τις Προεδρικές».

Η δημοσιογράφος πρόσθεσε «το κονδύλι έχει ενσωματωθεί στα κόμματα και δεν είναι για τις Προεδρικές, είναι για τις εκλογές», ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ τόνισε «ξανά για να μη συγχύζουμε τον κόσμο. Δεν έχει δοθεί καμία έξτρα χορηγία για τις Προεδρικές εκλογές, στα κόμματα δίνεται η ετήσια χορηγία και κάθε χρόνο είναι η ίδια. Δεν δίνεται έξτρα χορηγία ούτε για τις Προεδρικές ούτε για τις Βουλευτικές. Ετήσια χορηγία δίνεται στα κόμματα, είναι η ιδία κάθε χρόνο ανεξαρτήτως αν υπάρχουν εκλογές ή όχι. Άλλαξέ η νομοθεσία, δεν γίνεται αυτό που γίνεται στο παρελθόν». «Άλλαξε η νομοθεσία και ενσωματώθηκαν αυτά τα ποσά που δίνονταν προηγουμένως για Προεδρικές και Βουλευτικές εκλογές», επισήμανε η δημοσιογράφος της εκπομπής, με τον κ. Παπαδόπουλο να λέει «άσχετο αυτό, δεν έχει σημασία ότι ενσωματώθηκαν. Έχει αυξηθεί η χορηγία των κομμάτων, αυτό που δινόταν παλιά για εκλογές δεν δίνεται πλέον. Ομόφωνα από τα κόμματα ψηφίστηκε αυτό το πράγμα και δίνεται περισσότερη χορηγία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023