ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ν. Χριστοδουλίδης: Προοπτικές για ενίσχυση της οικονομίας μέσω εξαγωγής φαρμάκων

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το εργοστάσιο και τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας Delorbis

ΚΥΠΕ

Στις προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση της κυπριακής οικονομίας μέσω της αύξησης των εξαγωγών φαρμάκων, αναφέρθηκε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο και τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας Delorbis στους Εργάτες.

Σε ανακοίνωση του επιτελείου του αναφέρεται ότι ο κ. Χριστοδουλίδης συναντήθηκε και συζήτησε με το προσωπικό της εταιρείας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το 60% της παραγωγής εξάγεται στη Γερμανία, την Αυστρία και τη Γαλλία, ενώ ένα επιπλέον 30% εξάγεται σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι προοπτικές για την κυπριακή οικονομία ανοίγονται και μέσω της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών σε ευρωπαϊκές πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ επισημαίνεται ως σημαντικό το γεγονός ότι το 32% των συνολικών εξαγωγών της Κύπρου είναι φάρμακα και είναι αποτελούν τον υπ’ αριθμό ένα εξαγωγικό τομέα. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε, ακόμα, για τις περαιτέρω προοπτικές του τομέα, όπως η παραγωγή ορισμένων πρώτων υλών για την παρασκευή φαρμάκων, με την οικοδόμηση εργοστασίων που θα ικανοποιούν αυτή την ανάγκη, καθώς σήμερα το 70% - 75% των πρώτων υλών για την παρασκευή φαρμάκων παρασκευάζεται στην Κίνα και την Ινδία, γεγονός που δημιουργεί εξάρτηση των φαρμακευτικών εταιρειών από δύο μόνο χώρες.

Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης εξήρε το έργο που γίνεται στον τομέα, με την εργοδότηση πολλών νέων επιστημόνων, καθώς και τις προοπτικές πρόσληψης αρκετών δεκάδων τα επόμενα χρόνια.

Από τη πλευρά της η διεύθυνση της εταιρείας ανέφερε ως προκλήσεις την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εγγραφή νέων φαρμάκων, τη μη παροχή χορηγιών σε μη μικρές εταιρείες για εγκατάσταση π.χ. φωτοβολταϊκών, ή για νέες επενδύσεις, καθώς και το υψηλό κόστος του βιομηχανικού ρεύματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023