ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ν. Χριστοδουλίδης: Στην πολιτική δεν πρέπει να ξεχνάς από που ξεκίνησες

Ψήφισε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου στο Κέντρο Δ'

ΚΥΠΕ

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου στο Κέντρο Δ' όπου προσήλθε γύρω στις 10:00 το πρωί. Τον κ. Χριστοδουλίδη υποδέχτηκαν φίλοι, συγγενείς και υποστηρικτές του, κάποιοι εκ των οποίων ταξίδεψαν από την Αμερική.

Σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος και συνοδευόμενος από την οικογένεια του ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι μόλις άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα «εδώ στη Γεροσκήπου, στον τόπο που γεννήθηκα, στον τόπο που μεγάλωσα».

Ειδικότερα, είπε, όταν είσαι στην πολιτική ζωή του τόπου δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ από πού ξεκίνησες «γιατί αν ξεχάσεις από πού ξεκίνησες δεν μπορεί να έχεις πυξίδα για το μέλλον». Σήμερα, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης είναι γιορτή, είναι ημέρα της Δημοκρατίας και η κάθε Κύπρια και ο κάθε Κύπριος μπορούν με την ψήφο τους να καθορίσουν το μέλλον της πατρίδας.

Απευθύνομαι ειδικότερα «στη νέα γενιά του τόπου μας, στο μέλλον της πατρίδας μας, στα δικά μας παιδιά που πρέπει να συμμετάσχουν μαζικά σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία, αφού το μέλλον ανήκει σε όλους αυτούς».

Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει μαζική συμμετοχή, προσθέτοντας πως ο κυπριακός λαός είναι περήφανος, ελεύθερος και έχει αποδείξει πολλές φορές μέσα από την ιστορία του τόπου «ότι στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας είναι εδώ».

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα των εκλογών, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, πρέπει να είναι σεβαστό μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας και «πρέπει να μας βρε όλους ενωμένους».

Πρόσθεσε πως οι εκλογές θα τελειώσουν, οι προκλήσεις όμως και τα προβλήματα που έχουμε θα είναι ενώπιον μας. «Μόνο μέσα από την ενότητα και μέσα από μια συλλογική προσπάθεια μπορούμε πραγματικά να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού» είπε, γιατί «το βασικό ζητούμενο είναι να ανταποκριθούμε με επιτυχία σε όλα αυτά που ο κυπριακός λαός αναμένει από τον νέο ηγέτη της χώρας μας».

Συγκίνηση προκάλεσε στον κ. Χριστοδουλίδη η δασκάλα του Άλκηστη Αθηνοδώρου, η οποία βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο και φίλησε τον μαθητή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023