ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νίκος Κόσιης στην «Κ»: Ο τόπος χρειάζεται νέους, όχι κομματικούς

Ο πρώην υπουργός ακτινογραφεί το προεκλογικό σκηνικό και λέει στην «Κ» τι τον ώθησε να είναι ενεργός πολίτης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έχοντας συμπληρώσει το 89ο έτος της ηλικίας του ο Νίκος Κόσιης συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά στα κοινά του τόπου. Ο επί πολλά έτη πολιτικός αποκαλύπτει στην «Κ» τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να πάρει ανοιχτή θέση στις προεδρικές εκλογές, υποστηρίζοντας τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Όπως λέει, το βασικό κριτήριο ήταν οι θέσεις του υποψήφιου προέδρου στο Κυπριακό τις οποίες χαρακτηρίζει ορθές. Μιλάει για τον Νίκο Αναστασιάδη και την υποστήριξη που του πρόσφερε, ενώ απαντά γιατί δεν στήριξε τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Κάνει μια σύγκριση του πολιτικού κλίματος με την εποχή την δική του, εντοπίζει τις διαφορές των φαινομένων διαφθοράς του τότε και σήμερα, ενώ απαντά στην ερώτηση τι θα πρέπει να προσέξει περισσότερο ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

–Μετά από πολλά χρόνια παρουσίας και ενασχόλησης με τα κοινά γιατί συνεχίζετε να είστε ενεργός;

Καλή η ερώτηση, μου την κάνει και κόσμος. Αν παρακολουθήσει κάποιος την πορεία μου, από την ανεξαρτησία, πάντοτε ήμουν ενεργός στα κοινά. Πάντα έπαιρνα θέση. Έπαιρνα θέση, διότι όταν κάναμε τον αγώνα της ΕΟΚΑ είχαμε έναν σκοπό, να απελευθερώσουμε την Κύπρο. Πετύχαμε έστω και μια ανεξαρτησία κολοβή και είχαμε υποχρέωση απέναντι σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους γι’ αυτό τον σκοπό να διατηρήσουμε αυτό το οποίο έχουμε και να το διορθώσουμε εκεί που έγιναν λάθη, όπως στις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου. Με αυτό το κριτήριο πάντα τοποθετούσα τον εαυτό μου. Από οικονομικά δεν μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω, αλλά με ενδιαφέρει ο τόπος, με ενδιαφέρει η πατρίδα μου, με ενδιαφέρει το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού σε αυτό τον τόπο. Δεν μπορεί η γενιά η δική μας που έκανε και τον αγώνα να μην ενδιαφερόμαστε.

 

Διαβάστε τη συνέντευξη στον Απόστολο Τομαρά στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023