ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι 12 πρώην πρέσβεις που στηρίζουν Νίκο Χριστοδουλίδη

Με ανακοίνωση εξέφρασαν την στήριξή τους στον τέως υπουργό Εξωτερικών και υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με ανακοίνωση, 12 πρώην πρέσβεις της Κυπριακής Δημοκρατίας επέλεξαν να εκφράσουν την στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη, υπογραμμίζοντας πως είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν και να εκτιμήσουν το ήθος την διορατικότητα και την προσήλωσή του στο συμφέρον του τόπου. 

Αυτούσια η ανακοίνωση

Εμείς οι πιο κάτω πρώην Πρέσβεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη ως ελπίδα για το μέλλον και ως λύση στις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις του τόπου. Είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε ως φίλο, συνάδελφο, συνεργάτη και υπουργό και να εκτιμήσουμε το ήθος, τη διορατικότητα, την ανιδιοτέλεια, την ευρύτητα αντίληψης και την προσήλωσή του στο συμφέρον του τόπου.

Ως συνάδελφος ξεχώριζε με την ευρεία κατάρτιση, την εργατικότητα και την πρόθυμη συνεργασία με όλους, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεχώρισε με την αμεσότητα, την ηπιότητα και την πολυδιάστατη προσέγγιση όλων των θεμάτων. Ως Υπουργός Εξωτερικών έδωσε με την παρουσία και τις πρωτοβουλίες του νέα διάσταση στην εξωτερική πολιτική της Κύπρου, δημιουργώντας θεσμούς, συμμαχίες και φιλίες που αναβάθμισαν τον ρόλο και τη σημασία της πατρίδας μας.
Θεωρούμε τον Νίκο Χριστοδουλίδη ως σύγχρονο Κύπριο πολιτικό με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που χαίρει αναγνώρισης και εκτίμησης στο εξωτερικό και με ευρεία αποδοχή στο εσωτερικό, που υπερβαίνει αγκυλώσεις και μονομέρειες και κομίζει ένα όραμα ελπίδας για την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου. Ένα όραμα για ένα καλύτερο αύριο για το σύνολο του Κυπριακού λαού. Η μέχρι τώρα πορεία του καταδεικνύει ότι μπορεί να το πραγματώσει.

Τάκης Ιωάννου
Χαράλαμπος Χριστοφόρου
Πλάτων Κυριακίδης
Θεόφιλος Β. Θεοφίλου
Γιώργος Γεωργής
Μάριος Ιερωνυμίδης
Παύλος Χατζητοφή
Χαράλαμπος Ιωαννίδης
Λόρια Μαρκίδη
Λεωνίδας Μαρκίδης
Κωνσταντίνος Ηλιάδης
Ανδρέας Σκαρπάρης

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Μαζική παράνοια ή σύμπτωση ...ιδεών;

Ai Em
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023