ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι προτάσεις Μαυρογιάννη για την ακρίβεια

Άμεση προτεραιότητα της δικής μας διακυβέρνησης, θα είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η διασφάλισης αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους, ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Τις προτάσεις του για αντιμετώπιση της ακρίβειας παρουσίασε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Αυτούσια η ανακοίνωση

H κυπριακή οικονομία και κατ΄ επέκταση η κοινωνία μας, αφέθηκε ανοχύρωτη μπροστά στο μεγάλο κύμα ακρίβεια. Οι πολίτες καλούνται να αντιμετωπίσουν τις απανωτές αυξήσεις των τιμών σε αγαθά πρώτης ανάγκης, οι οποίες επηρεάζουν δυσμενώς την ποιότητας της ζωής τους.

Το κράτος, έχει την υποχρέωση να σταθεί αρωγός σε όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα στα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα. Να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους που εξ αντικειμένου αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Δίπλα σε όσους βλέπουν τις υποχρεώσεις τους να αυξάνονται και τα εισοδήματά τους να διαβρώνονται από τον πληθωρισμό.

Άμεση προτεραιότητα της δικής μας διακυβέρνησης, θα είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η διασφάλισης αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους. Προς επίτευξη του στόχου αυτού, καταθέτουμε τις ακόλουθες προτάσεις:

· Καθολική εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε οικιακές μονάδες, στη βάση κλιμακωτής επιδότησης, η οποία θα φτάνει μέχρι και το 100%.

· Προώθηση στην Ε.Ε. για λήψη απόφασης του Συμβουλίου για περαιτέρω μείωσης του φόρου κατανάλωσης.

· Πλήρης απόδοση της ΑΤΑ, με βάση τη διακύμανση του πληθωρισμού και διεύρυνσή της για όλους τους εργαζομένους.

· Μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα από το 19% στο 9% για όσο διαρκεί η κρίση.

· Κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα.

· Φορολόγηση των απροσδόκητα υπέρογκων κερδών των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας.

· Αναβάθμιση των μέσων μαζικής μεταφοράς για μείωση της εξάρτησης από το ιδιωτικό αυτοκίνητο και των καυσίμων.

Οι προτάσεις μας για την ακρίβεια, είναι αναρτημένες στον σύνδεσμο: https://mavroyiannis.cy/programma-diakivernisis/akribeia/

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση