ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Όταν το debate μεταφέρεται στην «αρένα» των social media

Βουλευτές, Υπουργοί και επιτελεία αναλύουν, σχολιάζουν και δίνουν απαντήσεις για το debate

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μπορεί οι πρωταγωνιστές του debate της Τετάρτης (05/10) να ήταν οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης, ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς βουλευτές κομμάτων, υπουργοί και επιτελεία σχολίαζαν σε Twitter και Facebook τις δηλώσεις των τριών βασικών υποψηφίων οι οποίοι διασταύρωσαν για πρώτη φορά τα ξίφη τους και παρέθεσαν τις θέσεις τους για μια σειρά ζητημάτων που ταλανίζουν την κυπριακή κοινωνία όπως το κυπριακό, η διαφθορά, η οικονομία και η ενεργειακή κρίση.

Κωνσταντίνος Πετρίδης

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, απάντησε μέσω Twitter στις αναφορές του Ανδρέα Μαυρογιάννη, περί υποβάθμισης της κυπριακής οικονομίας. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του, παραθέτει στοιχεία και διερωτάται σε τι ακριβώς αναφέρεται ο κ. Μαυρογιάννης, γράφοντας το εξής: «Κύριε Μαυρογιάννη με όλο το σεβασμό αλλά μόλις σας άκουσα να λέτε ότι χθες υποβαθμίστηκε η Κυπριακή οικονομία!! Σε Τί ακριβώς αναφέρεστε;».

Άριστος Δαμιανού

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, σχολίασε τις αναφορές του Νίκου Χριστοδουλίδη για την οικονομία, αναφέροντας ότι «ο κ. Χριστοδουλίδης μόλις «δανείστηκε» την πρόταση νόμου του για φορολόγηση των υπερκερδών…».

Χρύσης Παντελίδης

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης εξέφρασε την στήριξή του προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας το εξής: «Έγραψα και δήλωσα, αρκετές φορές, πως στις 5 Φεβρουαρίου η κυπριακή κοινωνία θα κληθεί να απαντήσει μια ερώτηση: "Ποιο πρόσωπο εμπιστεύεται, ποιο πρόσωπο είναι το καταλληλότερο να είναι ο Πρόεδρος της χώρας μας για τα επόμενα πέντε χρόνια;" Το χθεσινοβραδινό debate στο ΡΙΚ1 ανέδειξε, ξανά, αυτό που η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας προκρίνει, όλους αυτούς τους μήνες: Ότι αυτό το πρόσωπο, είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης».

Μιχάλης Σοφοκλέους

Ο Μιχάλης Σοφοκλέους, από πλευράς ΔΗΣΥ έκανε λόγο για ένα «ξεκάθαρο και ωμότατο πολιτικό εκβιασμό». Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε ότι «πέραν από τα ήξεις αφήξεις, παρακολουθήσαμε σήμερα ζωντανά ένα ξεκάθαρο και ωμότατο πολιτικό εκβιασμό. Με όρους μάλιστα που παραπέμπουν σε οτιδήποτε άλλο εκτός από πολιτικές, δημοκρατικές εκλογές. Το ζήτημα που εγείρεται είναι τεράστιο και σοβαρότατο».

Χρίστος Χριστοφίδης

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, εξαπέλυσε πυρά κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη: « Ρώτησαν τον Χριστοδουλίδη για τη διαφθορά και πήγε στην παιδεία. Ξεκάθαρα (που θα έλεγε και ίδιος): ήσουν το πρώτο βιολί στην πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση όλων των εποχών. Δεν είδες, δεν άκουσες, δεν είπες τίποτα. Απόλυτα συνένοχος. Δεν υπάρχει τίμιος που να υπερασπίζεται φανατικά την ατιμία δέκα χρόνια. Υπερασπίστηκες κάθε σκάνδαλο. Όλα τα άλλα είναι έπεα πτερόεντα».

Γιώργος Κουκουμάς

«Καρφιά» κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη εξαπέλυσε και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς. Όπως ανέφερε, «ο κ. Χριστοδουλίδης ανακάλυψε απόψε ότι στον τόπο υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες, ότι «σμικρύνθηκε» η μεσαία τάξη, ότι πτυχιούχοι νέοι αμείβονται με 600 και 700 ευρώ». Πρόσθεσε ότι «μάλλον ήταν η Μαρία η Πενταγιώτισσα κυβ. εκπρόσωπος και υπουργός στην κυβέρνηση Συναγερμού την τελευταία δεκαετία».

Άννα Θεολόγου

Από την πλευρά της, η πρώην βουλεύτρια, Άννα Θεολόγου, άφησε αιχμές προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου για τις δηλώσεις του αναφορικά με τους χαμηλά αμειβόμενους, τονίζοντας ότι «ο άνθρωπος που είπε πολλές φορές εψές ότι γνωρίζει οικονομικά, φαίνεται δεν έμαθε ότι για να έχεις βιώσιμη οικονομία πρέπει πρώτα να έχεις βιώσιμους πολίτες».

Πάνος Παρράς

Ο εκπρόσωπος του Εκλογικού Επιτελείου του Ανδρέα Μαυρογιάννη, Πάνος Παρρά, ανέφερε ότι «οι καλοί καραβοκύρηδες του ΔΗΣΥ, παρέλαβαν δημόσιο χρέος στο 80% του ΑΕΠ και το παραδίδουν 104%. Θα μπορούσε να μας πει κάποιος οτι είχαμε πανδημία και τώρα την ρωσική εισβολή. Ναι αλλά και τότε ήμασταν διεθνώς σε χρηματοοικονομική κρίση από το 2008».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023