ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παπαδόπουλος - Καρογιάν: Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Βρέθηκαν στο πλάι του Νίκου Χριστοδουλίδη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κοντά έφερε τους Νικόλα Παπαδόπουλο, Μαρίνο Σιζόπουλο και Μάριο Καρογιάν η υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη για τις Προεδρικές Εκλογές. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί βρέθηκαν σήμερα στο πλάι του κ. Χριστοδουλίδη στο Συνεδριακό Κέντρο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» όπου και υπέβαλε την υποψηφιότητά του. Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις Νικόλα - Καρογιάν είχαν ψυχραθεί μετά και την φυγή του δεύτερου από το ΔΗΚΟ. 

Ν. Παπαδόπουλος: Να επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, απηύθυνε κάλεσμα για στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Σημείωσε, επίσης, ότι πρέπει «να χτίσουμε σε αυτά που μπορούν να μας πάρουν μπροστά» και «να επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι κατανοεί πως προβλήματα όπως «ο πληθωρισμός, το μεταναστευτικό, η απελπισία σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού» έφεραν απογοήτευση και πικρία στους πολίτες.

«Όμως γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη, να αλλάξουμε αυτά που μας πληγώνουν, να χτίσουμε πάνω σε αυτά που μπορούν να μας πάρουν μπροστά, να επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, καταλήγοντας ότι «όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να φέρουμε καλύτερες μέρες για τον τόπο».

Καρογιάν: Εκείνο που χρειάζεται είναι να βάλουμε πλάτες πολλοί

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν, σημείωσε ότι είναι η ώρα που πρέπει να δώσουμε σε αυτό τον λαό που πέρασε και περνά πολλά ελπίδα, προοπτική, δημιουργία, ανάπτυξη, ευημερία και πάνω από όλα διεκδίκηση της επανένωσης του τόπου μας, απελευθέρωσης του και των θεσμών.

Ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές. «Οι προκλήσεις μεγάλες για τον τόπο μας, οι κίνδυνοι αλλά και οι ευκαιρίες που προσφέρονται. Δεν είναι η ώρα για μίση και πάθη, δεν είναι η ώρα για διχασμούς, δεν είναι η ώρα για μικρότητες, δεν είναι η ώρα μικροκομματικές πολιτικές στοχεύσεις», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «οι καιροί είναι χαλεποί, γι αυτόν τον λόγο σωστά ο Νίκος Χριστοδουλίδης από την αρχή λέει, ότι η Κύπρος χρειάζεται ενότητα, συναινέσεις, συνθέσεις. Κανένας δεν έχει το μαγικό ραβδί που να μπορεί να λύσει τα προβλήματα από μόνος του, κανείς δεν έχει την δυνατότητα ως δια μαγείας να επιλύσει τα πάντα».

Ο κ. Καρογιάν επεσήμανε ότι «εκείνο που χρειάζεται είναι να βάλουμε πλάτες πολλοί».

«Και ο Νίκος Χριστοδουλίδης μέσα στα πλαίσια της φιλοσοφίας του για κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής δίνει και το στίγμα της νέας εποχής ότι δηλαδή πρέπει όλοι μας να αφήσουμε, να παραμερίσουμε αυτά που μας χώρισαν και να επικεντρωθούμε σε αυτά τα σημαντικά που πρέπει να κάνουμε, αν πραγματικά αγαπούμε αυτόν τον τόπο και αν θέλουμε να υπηρετήσουμε αξιόπιστα και συνετά τον λαό μας που υποφέρει», κατέληξε.

Μ. Σιζόπουλος: Αυτό που οι αντίπαλοι θεωρούν μειονέκτημα εμείς το θεωρούμε ως πλεονέκτημα

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, είπε ότι οι επόμενες προεδρικές εκλογές αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σε μια περίοδο σοβαρών απειλών σε βάρος της πατρίδας μας αλλά και σοβαρών επιπτώσεων κοινωνικών και οικονομικών από τις κρίσεις που βιώνουμε την τελευταία δεκαπενταετία.

Πρόσθεσε ότι «είναι για αυτό το λόγο που αυτό που οι αντίπαλοι του Νίκου Χριστοδουλίδη θεωρούν ως μειονέκτημα εμείς το θεωρούμε ως πλεονέκτημα, ότι δηλαδή, η συνένωση δυνάμεων μέσα από μία εποικοδομητική συνεργασία μπορεί να τις οδηγήσουν να διαμορφώσουν και να υιοθετήσουν τις καλύτερες δυνατές προτάσεις».

Με αυτό τον τρόπο, συνέχισε, θα μπορέσουμε «να αντιμετωπίσουμε και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας αλλά κυρίως να δώσουμε αξιόπιστες λύσεις σε θέματα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής που αντιμετωπίζει ο λαός μας και κυρίως να στηρίξουμε τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που σήμερα αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον Βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου, ο οποίος, πρότεινε την υποψηφιότητα του Γιώργου Κολοκασίδη, μη ακολουθώντας την απόφαση του Κινήματος για στήριξη Νίκου Χριστοδουλίδη, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα διαγραφών, συνέστησε υπομονή και παρέπεμψε στην απογευματινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ και κάλεσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να την παρακολουθήσουν. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023