ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πετρίδης μετά το Πολιτικό Γραφείο: Εγώ θα κάνω τη δίκη μου υπέρβαση

Τι έγραψε στο Twitter μετά την πολύωρη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην πρώτη του τοποθέτηση μετά το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ προέβη ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Συγκεκριμένα, μετά την πολύωρη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, ο κ. Πετρίδης έγραψε στο Twitter: «Μετά τις εκλογές: ο ΔΗΣΥ θα είναι μια έντιμη, σωστή, αξιωματική αντιπολίτευση, καμία συναλλαγή / συμμετοχή στην εξουσία, αυτοκριτική, κάθαρση & ανασυγκρότηση του ΔΗΣΥ, οι Συναγερμικοί ελεύθερα αποφασίζουν 2ο γύρο, εγώ θα κάνω τη δίκη μου υπέρβαση».

Μαζί με την ανάρτηση ο κ. Πετρίδης ανάρτησε και μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο Γλαύκος Κληρίδης και στην οποία αναγράφεται το εξής:  «Αν κάποτε θα βάλουν μια πλάκα πάνω από το μνήμα του Γλαύκου Κληρίδη, θα ήθελα να γράφει ενθάδε κείται Γλαύκος Κληρίδης ιδρυτής Δημοκρατικού Συναγερμού». 

Τοποθέτηση Πετρίδη στο Π.Γ ΔΗΣΥ

Χαίρομαι που σήμερα βλέπω την ενότητα. Την ενότητα στο Δημοκρατικό Συναγερμό. Και η ενότητα έχει όνομα. «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗ». Και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μέχρι χθές άλλα μεθοδεύονταν και από κάποιους παρευρισκόμενους σε αυτή την αίθουσα. Φαίνεται ήλθαν τα μηνύματα. Και ενώπιον των ανοικτών συλλογικών οργάνων σήμερα έχει επικρατήσει η ενότητα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα. Γιατί ερχόμενως εδώ πίστευα ότι θα δινόταν μια μεγάλη μάχη. Μια μάχη, στην οποία θα καλούμασταν να αποφασίσουμε αν η παράταξη που ίδρυσε ο Γλαύκος Κληρίδης:

  • Θα συνεχίσει να άγει ή θα άγεται!
  • Θα συνεχίσει να ηγείται ή θα ποδηγετείται
  • Θα παραμείνει κόμμα Κληρηδικό ή θα καταντήσει κόμμα τυχοδιωκτικό

Αν το κόμμα θα περάσει από τον ρόλο του ηγέτη στον ρόλο του ρυθμιστή. Και για μένα η απάντηση είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ήταν, δεν είναι, και δεν πρέπει να καταντήσει κόμμα ρυθμιστής. Ή ένα οπορτουνιστικό κομματίδιο, του οποίου η ύπαρξη εξαρτάται στην συμμετοχή του στην εξουσία για να μπορούν κάποιοι να απολαμβάνουν τα πρόσκαιρα λάφυρα της. Ας αφήσουμε αυτό το ρόλο σε αυτούς που ξέρουν να το κάνουν καλύτερα, και σε αυτό εξαρτάται ο ρόλος ύπαρξης τους.

Και επειδή πολλά λέγονται για την ενότητα του κόμματος, ούτε αυτή θα διασφαλιστεί με αυτό τον τρόπο. Γιατί δεν είναι έτσι που αναγιωθηκαμε στον ΔΗΣΥ. Δεν είναι για αυτό τον λόγο που οι γονιοί μας έδιναν τις μάχες και υπόκειντο σε διωγμούς τα πέτρινα χρόνια.

Αντίθετα! Ο υπερήφανος κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού δικαίως νοιώθει προσβλημένος και αγανακτισμένος από την προσπάθεια διάσπασης του κόμματος, από την παραβίαση του καταστατικού του, από τον τυχοδιωκτισμό. Και ο αγνός κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού θα τιμωρήσει το κόμμα από ένα ενδεχόμενο εκτροχιασμό από τις βασικές αρχές της ίδρυσης και της ιστορικής του πορείας.

Απωλέσαμε ποσοστά ως κόμμα τα τελευταία χρόνια, από αγνούς ψηφοφόρους, που επέλεξαν αποχή, ενδεχομένως λόγω της απογοήτευσης από τα όποια λάθη κάναμε, ή που εξέλαβαν κάποιες κινήσεις μας ως παρέκκλιση από τις βασικές μας αρχές. Παρά τα αδιαμφισβήτητα και μεγάλαα επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων. Σε αυτούς οφείλουμε να απευθυνθούμε και να επαναπατρήσουμε αν θέλουμε να γιγαντόσουμε ξανά την παράταξη, και όχι σε αυτούς που εγκατάλειιψαν την παράταξη γιατί ήθελαν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, λόγω προσωπικών φιλοδοξιών, ή γιατί δεν τους ικανοποιήσαμε το ρουσφέτι τους. Και αυτοί προσκολλήθηκαν στον Νίκο Χριστοδουλίδη και το συνοθύλευμα του. Δεν θα ΔΗΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ τον ΔΗΣΥ.

Είμαστε η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. Στις Εκλογές Θέσαμε την πρόταση μας ενώπιον του λαού. Μέσω των διαδικασιών μας, μέσω του Προέδρου του κόμματος μας. Απορρίφθηκε. Οι ψηφοφόροι μας έθεσαν στην αντιπολίτευση.

ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Και αυτή πρέπει να είναι κατά την γνώμη μου και η ΞΕΚΑΘΑΡΗ απόφαση του Πολιτικού Γραφείου. Μια απόφαση που πρέπει να συνοδεύεται με δέσμευση μη συμμετοχής στελεχών του κόμματος στην νέα Κυβέρνηση, όποια και να είναι αυτή.

Μια, ΕΝΤΙΜΗ - ΑΞΙΟΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Μια ΝΟΥΣΙΜΗ και μη ισοπεδωτική όπως αυτή που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια. Μια αντιπολίτευση που αναμφίβολα θα έχει ανάγκη ο τόπος. Μια αντιπολίτευση την οποία ενδεχομένως να έχει ανάγκη και ο ίδιος ο Δημοκρατικός Συναγερμός μετά από 10 δύσκολα χρόνια στην εξουσία και την φθορά της εξουσίας.

Και επειδή λέχθηκαν και κάποια πράγματα για την οικονομία θέλω να πω τα εξής. Μιλώ όχι ως ΥΠΟΙΚ αλλά ως ο παλαιότερος αυτής της κυβέρνησης που έζησα από την πρώτη στιγμή μαζί με τον Πρόεδρο την σύγχρονη οικονομική ιστορία του τόπου από το κούρεμα μέχρι σήμερα. Δεν είναι ολιγότερο επικίνδυνοι οι του συνονθυλεύματος κομμάτων που υποστηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ενώ αναμφίβολα στο Κυπριακό οι θέσεις μας είναι πολύ πιο κοντά από τις αντιδραστικές και ακραίες προσεγγίσεις των κομμάτων του δήθεν κέντρου.

Από εκεί και πέρα ο κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού θα ψηφίσει ελεύθερα. Δεν χρειάζεται να του υποδείξουμε ούτε ποιον να ψηφίσει, ούτε να ψηφίσει «κατά συνειδηση» ή «κατά βούληση». Ο κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν είναι ούτε αρνιά ούτε καθοδηγούμενοι. Πάντα ψηφίζουν με τη βούληση και την συνείδηση τους. Γι΄αυτό και είναι και Συναγερμικοί. Είναι ελεύθεροι άνθρωποι και αποφασίζουν ελεύθερα.

Δεν θα με πείραζε αγαπητέ μου Φαίδωνα να κάνω την υπέρβαση μου για τον μεγάλο συνασπισμό προς όφελος της πατρίδας. Δεν νομίζω όμως ότι το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο.

Και στην κάλπη θα κάνουν τις δικές τους αποφάσεις και τις δικές τους υπερβάσεις για το μη χείρον βέλτιστο:

Με γνώμονα το Κυπριακό και την σχολή του πατριωτικού ρεαλισμού του Γλαύκου Κληρίδη.

Με γνώμονα την σταθερότητα στην οικονομία

Με γνώμονα την εντιμότητα και τις ειλικρινείς προθέσεις.

Εγώ είμαι έτοιμος και θα κάνω την δική μου υπέρβαση.

Αυτή είναι η δική μου, ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση, υπερήφανοι Συναγερμικοί. Μια απόφαση αξιοπρέπειας και Συναγερμικής υπερηφάνειας. Αλλά και μια απόφαση που θα μας δώσει και την ευκαιρία να δούμε και τα του όίκου μας. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να ανασυγκροτηθούμε και να αναγεννηθούμε και ως κόμμα, ως εκφραστές της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης

Ευχαριστώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023