ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πιο κοντά το ΑΚΕΛ σε ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ; (ηχητικό)

Το σκεπτικό πίσω από την στήριξη Μαυρογιάννη και οι δημοσκοπήσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για την επιλογή στήριξης εκτός κόμματος, τη μετάφραση των δημοσκοπήσεων αλλά ακόμη και για το εάν το ΑΚΕΛ βρίσκεται πλέον πιο κοντά στο ΚΚΕ ή τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε μιλώντας στον αέρα της εκπομπής «Διασπορά Ειδήσεων» του ΣΠΟΡ FM 95,0 ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Είναι ευχαριστημένοι από τις δημοσκοπήσεις; Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος η απάντηση είναι ναι.

Ερωτηθείς γιατί μετά την επιλογή Χριστόφια το ΑΚΕΛ δεν συνέχισε να επιλέγει κομματικούς υποψηφίους, ο Στέφανος Στεφάνου δήλωσε πως στην εξίσωση του χειρισμού των πραγμάτων θα πρέπει να τεθεί στο μικροσκόπιο η διάθεση αλλά και οι αντιλήψεις του κοινού με τον ίδιο να τονίζει πως θεωρήθηκε ότι το κόμμα θα έπρεπε να στηριχθεί μια υποψηφιότητα που να είναι αποδεχτή σε ευρύτερο κοινό. Κληθείς να σχολιάσει το εάν πιστεύει ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης μπορεί να περάσει αρχικά στον δεύτερο γύρο, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπογράμμισε πως εάν δεν υπήρχε η πεποίθηση ότι η υποψηφιότητα αυτή μπορεί όχι μόνο να περάσει στον δεύτερο γύρο αλλά να κερδίσει τις εκλογές δεν θα την στήριζαν.

Στην ερώτηση εάν το ΑΚΕΛ του 2022 βρίσκεται πιο κοντά στο ΚΚΕ ή τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Στεφάνου ανέφερε πως τα δύο ελλαδικά κόμματα δεν είναι το μέτρο σύγκρισης και μέτρο σύγκρισης είναι η ιστορία του ΑΚΕΛ. Είναι ευχαριστημένοι από τις δημοσκοπήσεις; Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος η απάντηση είναι ναι. Αυτό γιατί γίνεται αντιληπτή η τάση που επικρατεί, βλέποντας από που ξεκίνησε και που βρίσκεται σήμερα ενώ υπογράμμισε πως παρά την μεγάλη άνοδο και πρόοδο υπάρχουν πολλά ακόμη περιθώρια βελτίωσης.

Καταληκτικά τέθηκε το ερώτημα για το πώς βλέπει το ΑΚΕΛ το ενδεχόμενο σχηματισμού Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας με τον κύριο Στεφάνου να παρουσιάζεται αρνητικός λέγοντας πως «Μπορεί ν’ακούγεται ωραίο ως σύνθημα αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει» προσθέτοντας πως σε χώρες που εφαρμόστηκε και όταν παρουσιάστηκαν τα σημαντικά προβλήματα αυτή κατέρρευσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση