ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ποιοι προτείνουν Αβέρωφ-Χριστοδουλίδη

Η Αννίτα Δημητρίου προτείνει τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ενώ τον Νίκο Χριστοδουλίδη η 18χρονη κόρη του

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου στο Φιλοξένια θα γίνει η επίσημη υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές. Όπως κάθε φορά, η διαδικασία αυτή, έχει τη δική της σημασία και σημειολογία. Ποιοι θα είναι εκείνοι που θα προτείνουν τον εκάστοτε υποψήφιο και ποιοι 100 θα υποστηρίξουν την κάθε υποψηφιότητα με την υπογραφή τους είναι αυτό που συζητείται καθώς στέλνει συγκεκριμένα πολιτικά μηνύματα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία Αβέρωφ Νεοφύτου θα προταθεί από την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου. Η Αννίτα Δημητρίου, εκτός από νέα επιτυχημένη γυναίκα, είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα στην πολιτική σκηνή. Η επιλογή δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς πέραν του θεσμικού της χαρακτήρα που προσδίδει πόντους στην υποψηφιότητα Νεοφύτου, παραπέμπει και στη νίκη του Αβέρωφ Νεοφύτου το 2021. Όταν δηλαδή την πρότεινε για την προεδρία της βουλής και στη συνέχεια κατάφερε με την συνεννόηση που είχε με ΔΗΠΑ και ΕΛΑΜ να εκλεγεί. Η αρχική προσπάθεια ήταν να προταθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.


Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία Αβέρωφ Νεοφύτου θα προταθεί από την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Η αρχική προσπάθεια ήταν να προταθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό, προφανώς γιατί ο Πρόεδρος όπως είπε σε αρχικές συνεντεύξεις του, θα προσπαθήσει να μην εμπλακεί στον προεκλογικό, επιθυμώντας έτσι να διαφυλάξει τον θεσμικό του ρόλο. Μία τέτοια κίνηση βεβαίως, θα έστελνε το μήνυμα ενότητας του ΔΗΣΥ και πλήρους σύμπλευσης του Προέδρου με την υποψηφιότητα Νεοφύτου.

Σε ο,τι αφορά τον Νίκο Χριστοδουλίδη, θα τον προτείνει η 18χρονη κόρη του, Ιωάννα. Με αυτό τον τρόπο θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η υποψηφιότητά του αγκαλιάζεται από νέους ψηφοφόρους.
Ενδιαφέρον πάντως θα έχει το ποιοι 100 θα υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη δεδομένου ότι η απόφαση που λήφθηκε στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, είναι πως τόσο ο ίδιος αλλά και όποιος τον προτείνει από τα Συναγερμικά μέλη, τίθενται αυτόματα εκτός μητρώου.

Σε ο,τι αφορά την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη, κρατούν ακόμη κλειστά τα χαρτιά του και υποστηρίζουν πως η καλύτερη επιλογή θα είναι η επιλογή ενός προσώπου που θα ενισχύσει την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη στο ζήτημα της ικανότητας να κυβερνήσει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023